Idealne namirnice za jak imuni sistem!

11/09/2017 16:08

Idealne namirnice za jak imuni sistem!

Pred sam kraj leta, kada temperatura varira, imuni sistem je podložniji zarazama. Stoga, treba obratiti dodatnu pažnju na ishranu, a u tome vam mogu pomoći ove namirnice.

Vitamin C

Pre nego što posegnete za suplementima, radije dnevnu dozu vitamina C potražite u hranu koja je njime bogata. Pored mandarina, limuna, narandža i kivija, odličan izvor ovog vitamina jesu i ribizle. Takođe, brokoli, kupus i spanać bogati su ovim vitaminom, koji je broj jedan borac protiv virusa i prehlade.

Semenke grejpfruta

Ovo voće ima antiupalna i antibakterijska svojstva, a ekstrakt iz semenki grejpfruta bori se protiv 800 vrsta virusa i bakterija. Stoga, grejpfrut, naročito u sezoni gripe, uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik.

Matični mleč

Između ostalog, matični mleč stimuliše i jača imuni sistem. Pored njega, možete konzumirati i propolis, koji je odlična preventiva kada su virusi u pitanju.

Ehinacea

U pitanju je prirodni antibiotik, koji su koristili još i Indijanci. Ova biljka pokazala se delotvorna u lečenju infekcija uha, grla i nosa, a u isto vreme, jača imuni sistem.

Đumbir

Ova biljka podiže imunološki sistem, a može da se konzumira i u svežim ili kuvanim varijantama, te i kao začin.

11/09/2017 16:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments