Back to homepage

Zdravlje

Koji su uzroci gubitka pamćenja?

🕔10:31, 3.Apr 2020

Razlog za gubitak pamćenja može biti dehidratacija. Ako želite dobro pamćenje potrudite se da se zdravo hranite – jedite što manje masnoće, a unosite puno nutrijenata, pijte dosta tečnosti i dovoljno se odmarajte. Bitno je i da budete fizički aktivni,

Read Full Article
Koje namirnice vam mogu pomoći da smršate ako imate problema sa štitnom žlezdom?

Koje namirnice vam mogu pomoći da smršate ako imate problema sa štitnom žlezdom?

🕔10:15, 3.Apr 2020

Hipotiroidizam ili Hašimotova bolest je stanje u kom štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona, što utiče na metaboličke procese u telu. Ova bolest se češće javlja kod žena nego kod muškaraca. Stručnjaci su ovu bolest doveli u vezu sa dizbalansom

Read Full Article
Ovsena kaša za bolju probavu

Ovsena kaša za bolju probavu

🕔10:28, 2.Apr 2020

Ovsene pahuljice su bogate rastvorljivim vlaknima, koje ubrzavaju probavu, daju osećaj sitosti duže vremena i daju energiju. Zob ili ovas može da snizi loš holesterol.  Pored vlakana, zob sadrži proteine i brojne vitamine i minerale, među kojima su magnezijum, vitamin

Read Full Article
Koje bolesti se pogoršavaju u proleće

Koje bolesti se pogoršavaju u proleće

🕔09:20, 1.Apr 2020

Ako ste se u toku zime nepravilno hranili, veoma je moguće da u ovom periodu budete skloniji prehladi, gripu ili depresiji. Lekari savetuju ishranu bogatu vitaminima i mineralima, koje možete nadoknaditi i unosom suplemenata. Takođe se preporučuje boravak na svežem

Read Full Article
Kafa koju možeš da piješ i ukoliko imaš visok pritisak!

Kafa koju možeš da piješ i ukoliko imaš visok pritisak!

🕔12:32, 31.Mar 2020

Kafa od cikorije je veoma zdrava. U ovom tekstu ćemo vam obrazložiti zašto je dobro piti ovu kafu koju mogu konzumirati i oni sa hipertenzijom. Ovde se ne radi o kafi bez kofeina, već o prirodnoj zameni, koja je veoma

Read Full Article
Kopriva – biljka za sve!

Kopriva – biljka za sve!

🕔11:06, 31.Mar 2020

Saveti koje naše bake i majke prenose sa kolena na koleno je oslanjanje na lekovitost biljki. Jedna od njih, možda i na prvom mestu, je kopriva. Ova biljka je postala univerzalni prirodni „antibiotik“ gotovo za sve, a za šta joj

Read Full Article
Pomešajte ove dve namirnice i ojačajte imunitet

Pomešajte ove dve namirnice i ojačajte imunitet

🕔10:16, 31.Mar 2020

Pozitivni efekti zrna pasjakovine na ljudsko zdravlje su poznati još iz vremena antike. Voće se koristi za pripremu čajeva, sokova, sirupa i ulja. Pasjakovina ili pazdren ima 10 puta više vitamina C od citrusa. Takođe, sadrži vitamine A, B kompleks,

Read Full Article
Zašto i dalje pijemo čajeve?

Zašto i dalje pijemo čajeve?

🕔11:14, 30.Mar 2020

Prvo čajevi, pa tek onda doktor i antibiotici. Poznata vam je ova priča? Zašto još uvek pijemo čajeve i zbog čega verujemo u njihovo dejstvo? Svi čajevi dolaze iz istog izvora. Biljka čaja je član porodice Camellia (Camellia sinensis). Crni

Read Full Article
Ren – za šta je sve dobra ova biljka?

Ren – za šta je sve dobra ova biljka?

🕔11:15, 27.Mar 2020

Ova lekovita biljka se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava. Posebno se koristi koren, koji je veoma efikasan i predstavlja aromatičan začin. Naučna istraživanja su potvrdila kvalitete rena. Koren rena je preporučljiv za lečenje infekcije sinusa i može čak sprečiti

Read Full Article
Ove namirnice povišuju dobar holesterol

Ove namirnice povišuju dobar holesterol

🕔10:48, 27.Mar 2020

Ishrana je jedan od ključnih faktora za zdrav organizam i jak imuni sistem. Bitno je da vodimo računa o našoj ishrani i da uvedemo namirnice koje sprečavaju formiranje lošeg holesterola i povećavaju dobar. Formiranje lošeg holesterola može se sprečiti zdravom

Read Full Article