Znate li koje je ime Miki Maus zamalo dobio?

13/10/2017 11:55

Znate li koje je ime Miki Maus zamalo dobio?

Miki Maus, omiljen je crtani junak kako deci, tako i odraslima širom sveta, već decenijama. Međutim, da li ste znali da Miki nije bio prvi izbor za njegovo ime?

Davne 1923. godine, Volt i Roj Dizni osnovali su “Disney Brothers” studio za crtane filmove. Ubrzo nakon toga, na Rojevo insistiranje, studio je dobio naziv “Walt Disney“. Posle nekoliko godina, braća i njihov tim stvorili su seriju animacija za “Universal Pictures”, pod nazivom Osvald– srećni zec.

Kada je Volt pokušao da pregovara oko više novca, Universal, iako je zaposlio većinu Diznijevih animatora, sva prava piripisao je Osvaldu.

Mortimer Maus

Umesto da se ljuti, Volt je odlučio da napravi konkurenciju Osvaldu i osmislio je poznatog miša, koji je uskoro zaludeo ceo svet. Međutim, taj miš je isprva dobio ime Mortimer Maus.

Na svu sreću, ime se nije dugo zadržalo, a posle brojnih ideja, konačno, Miki je dobio svoje novo ime. Navodno, “kuma” Mikiju bila je Diznijeva žena, kojoj se nije dopalo ime Mortimer.

Međutim, Mortimer nije otišao u zaborav, a 1936. godine, svetu je predstavljen glavni Mikijev neprijatelj- Mortimer lično.

13/10/2017 11:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments