Zašto je Majami toliko privlačan turistima?

21/03/2020 15:48

Zašto je Majami toliko privlačan turistima?

Majami je drugi po veličini grad američke države Florida, koji je stalna turistička destinacija svima koji putuju, a večna želja za obilazak onih koji još to nisu. 

Ipak, da ovaj grad nisu samo palme, kokteli, provod i zgodne devojke i momci, svedoče i neki od zanimljivih podataka ispod.

Ovaj grad je dobio ime po plemenu Indijanaca Majamiji, koji su naseljavali te prostore pre nekoliko stotina godina. Kao grad, Majami postoji od 1986. godine, danas broji oko 400 hiljada stavovnika, ali je uvek pun turistima kojih u svakom trenutku bude oko dva do tri miliona.

Najveći deo imigracije, po najnovijim podacima, čine doseljenici iz Latinske Amerike, koji čine 75% populacije. S obzirom na to, dnevni i noćni život poprimio je jedan deo latinoameričke kulture, gde je noćni život uzbudljiv upravo zbog jakog latinoameričkog uticaja i njihove tradicionalne muzike i plesova.

Preko dana, za vas su dostupne dve najpoznatije plaže ovog grada: Miami Beach i South Beach.

Centralna galerija u Vinvudu bogata je radovima koji objedinjuju pop kulturu i subkulturu Afroamerikanaca. Zastupljene su i moderne reinterpretacije evropske kulture iz antičkog, starogrčkog i rimskog perioda. 

Živopisna arhitektura Majamija je u art deko stilu, što je suprotnost uličnoj umetnosti, na koju ćete sigurno naići kada posetite ovaj grad, a kojom ćete se oduševiti. Art deko je smatran privilegijom i luksuzom visokih slojeva društva.

Što se tiče medijske prezentacije ovog grada, ona je postala pogodna za filmove, serije i muziku gde je Majami predstavljen kao grad uživanja i poroka. U ekspanziji su serije i filmovi kojima preovladavaju laka komedija i triler. Neretko je emitovanje rijaliti programa.

Majami je, dakle, grad koji zadovoljava svačije afinitete i obećava sjajne uspomene.

21/03/2020 15:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments