Zanimljivosti o glumačkoj ekipi iz „Teletabisa“

31/03/2020 11:45

Zanimljivosti o glumačkoj ekipi iz „Teletabisa“

Kada su u svetu počeli da se emituju 1997. godine, niko nije ni mogao da sluti da će ova crtana emisija postići planetarnu popularnost. „Teletabisi“, namenjeni deci predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, nisu samo uživali popularnost, dečju pažnju, već su bili osnov i za razna i pitanja.

Za početak, gotovo svi su se složili da je koncept čudan

Četiri mlada vanzemaljca Tinki Vinki, Dipsi, Lala i Po provodili su vreme napolju u mestu koje se zove Teletabilend, a komunicirali su sa cvećem i usisivačem, živeli su u podzemnim odajama, a sve vreme su bili srećni, aktivni i puni entuzijazma i one dečije euforije. 

Kao svojevrsne komunikacijske uređaje, nosili su interaktivne ekrane na stomaku i antene. Među sobom su komunicirali, ali ne dovoljno razgovetno.

Ovo su neke od zanimljivostii o glumcima koji se kriju iza Teletabis likova.

U proleće 1996. godine počela je audicija za seriju, gde se prijavilo 600 ljudi, među kojima je bio i Dejv Tompson, britanski komičar. 

On je snimio prvu sezonu, ali nedugo nakon toga primio je pismo u kojem mu je rečeno da “tumačenje Tinki Vinkija nije prihvaćeno”, jer je svojim glasom formirao mišljenje kod publike da bi Tinki Vinki trebalo da je gej. Odlučio je da napusti snimanje pre emitovanja prve sezone. 

Baletan i koreograf Sajmon Šelton bio je posednji glumac Tinki Vinkija.

Glumac Džon Simit bio je DipsiOn je i danas komičar, a bavio se time i pre ove uloge. U roku od 18 meseci postao je popularan i pojavio se u magazinu “The Face”, gde je proglašen za “komičara kojeg bi svako trebalo da vidi”. Nastupao je u mnogim televizijskim emisijama i na radiju.

Igračica Niki Smedli glumila je Lalu. Ona je rekla da su glumci radili i po 11 sati dnevno, a da su kostimi bili jako teški i da je u njima bila nepodnošljiva vrućina. Nakon “Teletabisa”, pripremala je koreografiju za dečiju emisiju “Boohbah” i radila je kao dečji pripovedač u školama.

Glumica Pui Fan Li igrala je Po. Nakon završetka emisije pojavljivala se u mnogim BBC-jevim emisijama za decu predškolskog uzrasta. Glumila je i u filmu “Dnevnik Bridžit Džons”. Godine 2001. izazvala je oprečna mišljenja, pošto je igrala lezbejku u šou “Metrosexuality”.

U Srbiji je ova crtana serija počela da se emituje 2001, a dostigla je isti uspeh kao u celom svetu. 

Međutim, kasnije je bilo važnih polemika u javnosti i među roditeljima o ciljnoj grupi kojoj je ovaj četverac namenjen, a strah među roditeljima eskalirao je nakon priče da je dete pokušalo da skoči u bunar, imitirajući svog crtanog junaka iz ove serije. 

Kakvo je vaše mišljenje o njima?

31/03/2020 11:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments