Pisac naučne fantastike predvideo budućnost devedesetih godina

30/03/2018 10:52

Pisac naučne fantastike predvideo budućnost devedesetih godina

Predviđanja iz devedesetih godina obistinila su se u 21. veku, a nedavno, obišle su Internet i začudile ceo svet.

Pisac naučne fantastike Dejvid Gerold dao je intervju 1999. godine, a u njemu, opisao je kako zamišlja budućnost. Skoro 20 godina kasnije, brojna ova predviđanja su se zaista obistinila.

Predviđanja o budućnosti koja su se obistinila

Naime, dok je bila urednik jednog magazina o tehnologiji, Ester Šindler razgovarala je sa ovim piscem, a sada, skoro 20 godina kasnije, objavila je ovaj intervju. Predviđanja koje je Dejvid dao oduševila su ceo svet.

Naime, Dejvid je predvideo da će njegov telefon biti “džepni organizator, pejdžer, digitron, digitalna kamera, snimač tona i muzički plejer”. Ut to, rekao je da će telefoni biti u boji i da će to sve stati u malu spravu, manju od kutije za karte za kartanje.

Takođe, ovaj pisac rekao je da će se sve povezivati bez potrebe za žicama (vajrles), te da će funkcionisati uz pomoć desktop sistema. Uz to, Dejvid je predvideo uređaj koji će imati sve lične informacije o ljudima, a nazvao ga je PITA, te da će ovaj sistem uništiti privatnost svih ljudi na planeti. Desetak godina kasnije, nastale su i prve društvene mreže.

Ostatak sveta bio je impresioniran ovim predviđanjima, a da li ste i vi?

30/03/2018 10:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments