Parking za pse

31/08/2015 13:55

Parking za pse

Stanovnici poljskog grada Poznanj svoju brigu o kućnim ljubimcima pokazali su na specifičan način.

Naime, tropske vrućine tokom leta navele su poljske trgovce da smisle rešenje za pse koji svoje vlasnike, koji su u kupovini, čekaju zatvoreni u kolima na parkingu po velikim vrućinama.

Nakon prizora koji pokazuju dramatične scene spašavanja ljubimaca iz automobila kada su prolaznici, razbijajući staklo, vadili napaćene i izmučene životinje, ljudi su shvatili da je potrebno naći bolje rešenje. Bilo je potrebno smisliti kako da vlasnici pasa budu sigurni da njihovi ljubimci ne nestanu, ali isto tako i da psima bude ugodno dok, nekad i više sati, čekaju svoje vlasnike po tropskim vrelinama.

Tako je u Poznanju napravljen parking za pse. Na ovu ideju su došli zaposleni u tržnom centru “Franovo” koji su želeli da pomognu i svojim kupcima, ali i njihovim ljubimcima.

Postavljene su četiri parking-kućice za pse koje su ograđene i pored kojih se nalaze činije sa vodom koje zaposleni u ovom tržnom centru redovno dopunjavaju i menjaju. Sve mušterije mogu svoje pse da “parkiraju” posebnim povodcima koje mogu da otvore samo vlasnici pasa, kako bi bili sigurni da im niko neće ukrasti ljubimca.

31/08/2015 13:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments