Ovo je najbolje vreme da odete u WC tokom leta u avionu

16/03/2020 16:30

Ovo je najbolje vreme da odete u WC tokom leta u avionu

Sigurni smo da ste se nekada zapitali što se zapravo dešava kada pustite vodu u avionskom WC-u. Znamo i da vam je neprijatno kada morate da ga koristite. Pored malog prostora i neprijatnih mirisa, ne krivimo vas što odlažete odlazak u WC dok avion ne sleti. Ali letači, budite na oprezu! Letovi su sami po sebi dovoljno stresni. Kada još i odlažete odlazak u WC, možete prouzrokovati ozbiljnije probleme u varenju.

Srećom, ne morate više da trpite u toku leta. Jedna stuardesa nam otkriva kada je najpovoljnije vreme da odete u WC tokom leta. 

Prema bivšoj stuardesi Susan Fogvel, najbolje vreme da skoknete do WC-a tokom leta je čim uđete u avion, pre nego što avion poleti. „WC se uvek očisti pre svakog leta“ objašnjava Fogvel. „Isto tako, moguće je da će oznaka da ne skidate pojas biti duže vreme uključeno kada avion poleti zbog moguće turbulencije u toku leta, što tera putnike da obave svoje dok su još na tlu iz dva razloga: čišće je i bezbednije je.

WC se obično ne čisti tokom leta – a i putnici nekad ostave nered za sobom – tako da je najpametnije da obavite svoje pre nego što vaš avion napusti terminal. Koristićete WC koji je još uvek čist i manje su šanse da će vam neko pokucati na vrata, jer će biti zauzeti nameštajući svoje torbe iznad svog sedišta. 

Ako ste pili puno vode pred let i morate da idete u WC kad ste već poleteli, najbolja stvar koju možete tada učiniti jeste da sačekate da se isključi znak da ne skidate pojas i da odete do WC-a pre nego što stuardese počnu da služe pića. 

16/03/2020 16:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments