Ovo je jedini put u godini kada kraljica Elizabeta krši tradiciju

12/12/2017 09:36

Ovo je jedini put u godini kada kraljica Elizabeta krši tradiciju

Britanska kraljevska porodica veoma je kruta kada su kraljevski protokoli u pitanju, pa tako ni kraljica Elizabeta nije izuzetak. Međutim Njeno visočanstvo, tokom praznika, pravi zanimljiv izuzetak od tradicije.

Mnogo je toga čega se cela kraljevska porodica Britanije pridržava kada su u pitanju običaji i tradicija. Kraljica Elizabeta tako na primer nosi novac sa sobom samo jednom nedeljno i jede isti doručak svakog jutra. Takođe, postoje pravila ponašanja koja svi moraju da poštuju, pa se tako, na primer, s kraljicom ne smemo rukovati.

I pored svega ipak, kraljica je i te kako voljna da prekrši tradicionalna pravila i to jednom  i uvek u isto vreme tokom godine- za Božić.

Kraljevska božićna tradicija

Naime, kraljevska porodica ovaj praznik provodi u zamku Sandriganu. Taj dan, kraljica Elizabeta tradicionalno krši pravila i obrasce kraljevske porodice.

Naime, nakon što se postavi sto i svi sednu da uživaju u prazničnoj gozbi, glavni šef kuhinje ostaje u prostoriji i s Njenim visočanstvom popije čašu viskija- otkrio je bivši šef kraljevske kuhinje Daren MekGardi.

“Baš pre samog jela, glavni šef koji je na dužnosti, dolazi u trpezariju i seče meso koje je spremio. Zatim, visočanstvo mu pruža čašu viskija i njih dvoje nazdravljaju”, rekao je MekGardi i dodao: “Ovo je jedini put u toku godine kada je šefu kuhinje dozvoljeno da uđe u trpezariju, i razume se, šefovima je ovo omiljena tradicija.”

12/12/2017 09:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments