Muškarci koji pomažu u kući imaju veći IQ

06/04/2020 15:23

Muškarci koji pomažu u kući imaju veći IQ

Muškarci koji pomažu oko poslova u kući imaju veći IQ. Za one mačo muškarce i one koji zakeraju, imamo naučne dokaze.

Pored većeg stepena inteligencije, istraživanje je pokazalo da su muškarci koji rade kućne poslove i srećniji.

Ako vaš partner razmišlja i ima prijatelje koji razmišljaju kao da su iz 50-tih godina prošlog veka, nema nekog naročitog smisla da pokušate da mu promenite mišljenje, ali možete promeniti život i potražiti nekog muškarca koji vam više odgovara.

Svrha neke veze je u zajedništvu, u deljenju lepih momenata, ali i deljenju odgovornosti. A muževi koji učestvuju u brizi za porodicu, u kućnim poslovima i brizi o deci nisu urbani mit. Oni postoje! Ideja je u tome da verujete da zaslušujete više, da može bolje i ne da ne pravite kompromise koji neće dugo trajati.

Jake žene će radije biti same nego provoditi vreme sa nekim ko to nije zaslužio.

Ako vaš je partner polaskan ovim naučnim zaključkom, možete mu nabrojati prednosti njegovog učestvovanja u kućnim poslovima, od kojih može imati koristi i on:

  • Tope se kalorije i telo se prirodno oblikuje;
  • Poboljšava se kognitivna, ali i emocionalna inteligencija kada treba da se pronađu nova rešenja za npr. sređivanje prostora;
  • Uspostavlja se zdrav način života; 
  • Pruža se pozitivan primer budućim generacijama;
  • Poštuje se više ženin rad i trud;

Dragi moji i drage moje, budite složni u dobru i zlu, kad se čiste podovi, kad ste na vrhu i kad ste na dnu, kad doručkujete u krevetu, ali i kad menjate pelene. Tako da srećno kad delite, živite, uživate, putujete, svađate se, mirite se, kupujete, tražite i štedite zajedno. Srećno kad se volite!

06/04/2020 15:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments