Ove stvari nikako nemojte da radite u durgim zemljama!

06/02/2018 09:53

Ove stvari nikako nemojte da radite u durgim zemljama!

Ukoliko planirate putovanje u skorije vreme u neku od ovih zemalja, izbegavajte ove, nama svakodnevne stvari, jer možete uvrediti nekoga.

Ne smešite se neznancima u Rusiji

U Rusiji smešenje je intimni gest, koji indikuje iskrene simpatije prema drugoj osobi. Ukoliko to činite neznancu, delovaćete neiskreno.

Bez napojnica u Japanu

Usluga u restoranima i hotelima u Japanu jeste izuzetna, ali čak i kada ste posebno zadovoljni, nemojte ostavljati napojnicu osoblju. To se u Japanu smatra degradiranjem.

Ne koristite levu ruku u Indiji

Leva ruka smatra se prljavom u Indiji, zato se uvek služite desnom, bilo da se rukujete, pozdravljajte nekog, uzimate/dajete nešto i sl.

Ne zaboravite da se pozdravite u Francuskoj

“Božur madam/monsjur” bi trebalo da bude prva rečenica koju izgovarate gde kod da se nađete. U suprotnom, osobi pored vas pokazujete da smatrate da ste iznad njega/nje.

Ne jedite sve sa tanjira u Kini

Iako kod nas, čist tanjir nakon obroka znači da je domaćica uradila odličan posao, u Kini, ukoliko pojedete sve što vam je servirano, pokazujete da obrok nije bio dovoljan i da ste i dalje gladni.

Bez duvanja nosa u javnosti u Francuskoj

Ovo je Francuzima kranje odbojno i to bolje učinite u toaletu. Isto pravilo važi i u Kini, Japanu, Turskoj i Saudijskoj Arabiji.

Ne svirajte iz kola u Norveškoj

Dok se kod nas, sirena u automobilu koristi za sve: sviranje poznaniku, upozorenje pešaku, biciklisti ili drugom vozilu, u Norveškoj, sirena se koristi samo u hitnim slučajevima, te, u suprotnom, može izazvati paniku učesnika u saobraćaju.

Ne otvarajte poklon odmah u Indiji

Ukoliko to činite odmah po dobijanju poklona, smatraće vas pohlepnim.

Bez ruku u džepovima u Nemačkoj

Ukoliko držite ruke u džepovima dok s nekim razgovarate u Nemačkoj, smatraće vas nevaspitanim, Isto tako, u ovoj zemlji uobičajeno je da drže ruke na stolu dok jedu, umesto da jedna ruka stoji na krilu.

Ne sedajte nazad u taksiju u Irskoj

Ovo je protiv pravila jednakosti svih ljudi, a pored Irske, ovo pravilo važi i u Australiji, Novom Zelandu i Škotskoj.

06/02/2018 09:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments