Najzdravije voće na svetu!

05/10/2020 15:47

Najzdravije voće na svetu!

Voće veoma povoljno utiče na naš organizam. Svakodnevna konzumacija voća utiče na našu kosu, kožu i nokte, ali i na celokupno zdravlje. Predstavljamo vam spisak najdravijeg voća:

Stručnjaci su upoređivali voće, njihov sastav i koliko utiču na naše zdravlje, te su napravili listu najzdravijeg voća na svetu.

Maline sadrže veliku količinu antioksidanata koji umanjuju rizik od brojnih vrsta kancera. Uz to, bogate su i vitaminom C.

Na drugom mestu su brusnice, a njihova tajna krije se u antibakterijskoj ulozi. One sprečavaju pojavu određenih bakterija i posebno su pogodne za urinarne infekcije. Uz to, ove bobice su i jak prirodni antibiotik.

Borovnice imaju veoma malo kalorija i pokazale su se efikasnim u regulisanju šećra u krvi. Uz to, smanjuju nivo lošeg holesterola, a štite i od demencije.

Trešnje su prepune zdravih nutrijenata koji imaju antiupalno dejstvo. Naročito su pogodne kod uklanjanja bolova.

Nar ima brojne benefite po naše zdravlj. Uz to što snižava krvni pritisak, bori se protiv kancera i poboljšava kognitivne funkcije.

Crno grožđe smatra se eliksirom mladosti, a uz to snižava krvni pritisak i poboljšava zdravlje srca.

Citrusno voće, kao što su narandže, limun i grejpfrut, jačaju naš imuni sistem, a utiču i na lučenje hormona sreće.

Jabuke, najrasprostranjenije voće na svetu, su veoma zdrave. Smanjuju simptome astme i alergije, pomažu varenju, a zahvaljujući maloj količini kalorija, idealne su u borbi sa viškom kilograma.

05/10/2020 15:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments