Na ova pitanja nauka i dalje nema odgovor!

23/01/2018 11:04

Na ova pitanja nauka i dalje nema odgovor!

Iako se tokom godina, nauka razvijala i napredovala, za neke obične događaje i dalje nema objašnjenja. U nastavku saznajte na koja to pitanja nauka i dalje nema odgovor.

Zašto nas anestezija uspavljuje?

Iako postoji lokalna i generalna anestezija, nauka i dalje nije sigurna zašto nas ona uspavljuje odnosno umrtvljuje nerve kada su lokalne anestezije u pitanju. Prst na čelo naučnicima je stavila i činjenica da anestezija deluje i na biljke…

Šta izaziva statički elektricitet?

Da li ste nekad trljali balon o kosu, a zatim uspeli da ga “zalepite” za zid? Ovo je veoma zabavna igra, a jasno je da se balon lepi usled statičkog elektriciteta. Ipak, nauka nije objasnila i kako on nastaje.

Kako mačke predu?

Iako znamo da mačke predu iz raznoraznih razloga, kada su zadovoljne ili pak nervozne, zanimljivo je da još uvek nije otkriveno kako one to čine. Naime, ne postoji poseban organ koji uzrokuje predenje, a zasad, naučnici samo pretpostavljaju da mačka to čini pomoću nervnog oscilatora koji se nalazi u grkljanu.

Kako bicikl ostaje uspravan?

Bicikl se kao prevozno sredstvo koristi od 19. veka, a prema nekim izvorila, preteču bicikla izmislio je još Miklelanđelo. Ipak, iako ovo zvuči kao neverovatno, i posle toliko vekova nije jasna činjenica kako bicikl ostaje uspravan. U teoriji, pedale proizvode silu koja tera da bicikl ide pravo. Ipak, niti jedna teorija ne objašnjava kako bicikl ostaje u balansu sam od sebe.

Šta izaziva mamurluk?

Iako se smatralo da je za mamurluk odgovorna dehidratacija, studije su pokazale da to ipak nije slučaj. Međutim, nije pokazano šta uzrokuje mamurluk.

Zašto je led klizav?

Dok je led klizav dok vozimo klizaljke, naučnicima nije jasno zašto je on klizav i dok stojimo. Delimičan odgovor jeste zbog elektrostatičke sile koja gura stvari od sebe.

23/01/2018 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments