Moćni rendžeri: Serija koja je obeležila generacije devedesetih!

13/04/2020 11:52

Moćni rendžeri: Serija koja je obeležila generacije devedesetih!

Početak i kraj devedesetih, pa i početak dvehiljaditih, obeležio je niz serija koje su veliku popularnost u svetu prenele na Srbiju i region. Omladina koja danas ima preko 25 godina, i više, sigurno se seća „Moćnih rendžera“, jer ona je jedna od njih. Svi junaci i njihove avanture pamte se i dana.

Rendžeri su američka serija koja prati doživljaje tinejdžera u ruhu superheroja. Serija je nastala 1993, poslednja sezona je nastala 1999, a do danas je snimljeno 788 epizoda. Nastala je od japanske serije Super Sentai, kao njena američka verzija.

U Srbiji je serija prikazivana od kraja devedesetih do 2002. godine. U tom periodu, svi su za svojim televizorom čekali da počne ono poznato „Go, go, Power Rangers!”.

Ulogu crvenog rendžera tumačio je Ostin Sejnt-Džon, Volter Džouns igrao je crnog rendžera, plavi je bio Dejvid Jost, Ejmi Džo Džonson bila je rozi rendžer. Zeleni, odnosno beli, rendžer bio je Džejson Dejvid Frenk, danas je ostvareni MMA borac, a žutog rendžera igrala je Taj Treng, koja je 2001. poginula u saobraćajnoj nezgodi.

Početak 

Astronauti su oslobodili zle sile iz kontejnera koji se nalazio na Mesecu. Tada je izašla zla veštica Rita sa svojim ratnicima, koji su rešili da pokore svet. Na Zemlji se aktivirao alarm u Komandnom Centru i probudio Zordona, čuvara planete, i njegovog slugu Alfu 5. Njih dvojica su odabrali pet tinejdžera koji su postali Moćni rendžeri. 

Od tog momenta, borba dobra i zla trajaće kontinuirano i intezivno kroz, manje-više, 20 sezona. 

Danas svi ljubitelji ove serije mogu da pogledaju i film. 

Film “Moćni rendžeri” prikazan je 2017. godine, a delo je reditelja Dina Izrilajta.

13/04/2020 11:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments