Mitovi o kraljevskoj porodici koji nisu istiniti

30/03/2018 10:32

Mitovi o kraljevskoj porodici koji nisu istiniti

Kao što je slučaj sa svakom državom, vladarima i slavnim ličnostima u istoriji, tako ni kraljevska porodica nije ostala pošteđena mitova koji su sve, samo ne istiniti.

1.  Kraljica nema stvarnu moć

Ujedinjeno kraljevstvo funkcioniše kao parlamentarna demokratija, ali to ne znači da ne postoji osoba koja nema apsolutni suverenitet. Kada dođe do kriza, jedino kraljica može da objavi rat. Kraljica takođe imenuje vitezove i premijera nakon izbora.

2. Princ Čarls i doručak

Postoji mit da princ Čarls za doručak zahteva sedam tvrdo kuvanih jaja, ali da pojede samo jedno. Ipak, 2012. godine, glavni kuvar kraljevske porodice izjavio je da princ Čarls to nikada nije zahtevao niti mu je ikada spreman ovakav doručak.

Pročitajte i… Zašto kraljevska porodica nema prezime?

3. Kraljica pije 4 pića dnevno

Prošlog leta, Daren Mekgrejdi, kraljičin kuvar, pogrešno je protumačen kada je izjavio da kraljica pije četiri koktela dnevno. Zapravo, Daren je nabrojao omiljene koktele kraljice, a nikada nije rekao da kraljica pije ovoliko pića.

4. Princ Čarls nikada neće biti kralj

Zbog toga što je princ Vilijam veoma popularan, postoji glasina da će kraljica preskočiti princa Čarlsa i da će krunu dati Vilijamu. Ipak, ovo se neće desiti, jer kraljica nema pravo da bira naslednika. Stoga, po pravu, kruna je Čarlsova, nakon Elizabetine smrti.

30/03/2018 10:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments