Gde je hrana najukusnija?

02/06/2023 10:12

Gde je hrana najukusnija?

Kada planiramo putovanje i posetu drugoj državi, često razmišljamo i o tradicionalnoj hrani i namirnicama karakterističnim za to područje.

“Ponuda” je raznovrsna, a sve zavisi od vas i šta preferirate. Pa, tako postoje idealne destinacije za ljubitlje egzotične kuhinje, začinjene hrane, kao i za vegetarijance.

Gde se najbolje jede?

Statistika je pokazala da se najbolja začinjena hrana služi na Bliskom istoku, dok je idealna destinacija za vegetarijance, nemačka prestonica, Berlin.

Restoran u italijanskom gradiću San Vito di Kadore, poslužuje obroke, napravljene od namirnica koje se “love” ili skupljaju, pred samu pripremu jela, na imanju na kojem se restoran nalazi.

Priprema fermentisanog tofua karakteristična je za azijske zemlje.

Glavni grad Japana, Tokio poneo je titulu grada u kom se najbolje jede, odnosno grad u kom je hrana najukusnija. U Tokiju pored japanske kuhinje, zastupljene su i italijanska i francuska kuhinja. Ovaj grad nudi raznovrsnost kada je hrana u pitanju, pa se tako može pronaći veliki izbor jela, odnosno restorana po pristupačnim cenama.

Irska predstavlja idealnu kombinaciju za sve ljubitelje dobre jagnjetine sa Akil ostrva ili dagnji iz Kilari Harbora.

Ukoliko tražite raznovrsnost, Bliski istok je prava destinacija. Nakon Tokija, “veliki grad hrane” predstavlja Santjago u Čileu.

Berlin je grad za vegetarijance, u Londonu se nalaze najbolji barovi na svetu, dok se najbolji kokteli na svetu služe u Los Anđelesu.

02/06/2023 10:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments