Crvene govornice odlaze u istoriju?

15/10/2018 12:28

Crvene govornice odlaze u istoriju?

Simbol Londona, crvene telefonske govornice više nikom nisu potrebne.

Naime, korisnicima mobilnih telefona, kojih je sve više, ove govornice jednostavno nisu potrebne.

Simbol Londona

Crvene telefonske govornice, prvi put su predstavljene dvadesetih godina prošlog veka kako bi i najsiromašniji stanovnici Londona imali pristup telefonu. Međutim, postavlja se pitanje do kada će biti tako jer nažalost, crvene govornice danas, gotovo nikom nisu potrebne.

Zbog toga je veći broj ovih govornica, u prilično lošem stanju.

Grupa Londonaca, odlučila je da popravi i osposobi uništene govornice. Kako su govornice zaštitni znak grada, one ne smeju biti prljave i išarane, jer je to slika Londona koja obilazi svet.

Prema rečima Emili, devojke iz Londona koja je sa prijateljima odlučila da krene u akciju čišćenja, kada je ugledala govornicu u izuzetno lošem stanju, imala je osećaj kao da gleda u starijeg rođaka koji trpi bol.

Nažalost, akcija čišćenja ove grupe entuzijasta neće biti dovoljna da se govornice spasu, jer pored toga što svi imaju mobilne telefone, širom britanske prestonice predstavljeni su ulični telefoni sa pristupom internetu koji se lako koriste i koji su besplatni.

Neke od omiljenih starih govornica postavljene su za prodaju, dok su druge pretvorene u biblioteke ili ih iznajmljuju lokalne prodavnice.

IZVOR:nationalgeographic.rs

15/10/2018 12:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments