Uskoro nov sistem onlajn nastave: Nastavnici će snimati u svojim domovima!

14/04/2020 10:04

Uskoro nov sistem onlajn nastave: Nastavnici će snimati u svojim domovima!

Onlajn nastava je počela 16. marta i deca je redovno prate u svom domu, zapisuju, rade domaće zadatke i ostale aktivnosti. Ova nastava će ubrzo dobiti drugačiju formu, jer će nastavnici snimati časove u svom domu.

Nova nastava krenuće, najverovatnije, od Vaskrsa, a do tada će po predviđenoj šemi biti emitovani časovi koji su snimljeni ranije.

Kako bi to trebalo da izgleda?

  • Nabavljen je novi softver i oprema koji će omogućiti da nastavno osoblje više ne ide u školu kako bi se, kao do sada, snimala nastava. Time će svi biti manje izloženi riziku od korona virusa. Dakle, nastavnici će časove snimati u svojoj kući, a ostatak procedure, montaža i emitovanje idu, kao i do sada, preko RTS-a, rekao je ministar Mladen Šarčević za Blic.

Umesto školske table koju su do sada viđali tokom časova, đaci će imati prezentaciju koju su nastavnici pripremili za taj čas.

Kako je rekao ministar, već su napravljene demo verzije ovakve onlajn nastave, koje su kompatibilne sa onim što radi RTS, a na kome će ti časovi biti i ubuduće prenošeni.

Ministar Šarčević navodi da je ovakva vrsta nastave moguća uz donaciju UNICEF-a, kao i da Ministarstvo ima 70 laptopova koji su dar američke vlade. Na 40 su već instalirani novi softveri, koji će dovesti do toga da predavači rade uz bolji model, a manje rizičan za njih.

– Ovakav način predavanja ćemo nastaviti i kada prođe epidemija za bolesnu decu, sportiste i đake koji žive daleko od škole – rekao je ministar, podsetivši da je su ovakvu vrstu nastave postavili za samo nekoliko dana i omogućili njeno nesmetano korišćenje i praćenje.

 

14/04/2020 10:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments