Sennheiser IE 600 slušalice kombinuju vrhunski zvuk i svemirske materijale

04/03/2022 10:59

Sennheiser IE 600 slušalice kombinuju vrhunski zvuk i svemirske materijale

Bežične slušalice su trenutno veoma popularne, ali za vrhunski kvalitet zvuka za dati novac, jednostavno ne možete da pobedite dobre slušalice s tradicionalnim „žicama“.

Najnoviji proizvod Sennheisera: IE 600, koji se nalazi između vodećeg IE 900 i skromnijeg IE 300, izgleda kao ubedljiv predlog po tom pitanju.

Počnimo s kvalitetom izrade. Srednji IE 600 je napravljen korišćenjem patentiranog procesa 3D štampanja, a kućište je napravljeno od ZR01 amorfnog cirkonijuma, s tim što ovaj metal ima atomsku strukturu sličnu staklu, što mu daje tri puta veću tvrdoću i otpornost na savijanje od čelika visokih performansi. To je isti materijal koji se koristi u glavi za bušenje NASA Mars Rovera, što najbolje pruža predstavu o tome koliko je čvrst.

Izdržljivost, u kombinaciji s „višestrukim složenim procesima tretmana“ ovog novog referentnog kućišta, čini slušalice otpornim na koroziju i ogrebotine, što znači da bi trebalo da zadrže svoj svež izgled kao iz kutije (i shodno tome da zvuče najbolje) u godinama koje dolaze.

Da bi razvili odgovarajuću akustičnu snagu, Sennheiserovi inženjeri su izabrali akustičnu pozadinu i precizno oblikovane rezonatorske komore, koje bi teoretski trebalo da poboljšaju prisustvo i intimnost zvuka. Unutar mlaznice su dvostruke rezonatorske komore koje imaju za cilj da maskiraju rezonancu i na taj način obezbede da više frekvencije ne budu prikrivene.

Ovo ide ruku pod ruku sa Sennheiserovim TrueResponse transduktorom, solo drajverom od 7 milimetara. Čuveni nemački proizvođač audio opreme ovde obećava „tonalno neutralan, intiman i emotivan” doživljaj, za koji Sennheiser kaže da bi trebalo da bude posebno primetan na vokalnom planu, zajedno s moćnim, brzim i preciznim niskim odzivom.

Tu su i neki sjajni dizajnerski detalji. Pozlaćeni MMCKS konektori su uvučeni u kućište radi veće stabilnosti. Podržavaju i prečnike kablova od 4,8 milimetara i manje, tako da možete da priključite širok spektar audio izvora (uključujući hi-fi komponente s balansiranim izlazima). Dolaze sa kablovima od 3,5 mm i 4,4 mm, dve vrste bubica (silikonske i od memorijske pene) u tri veličine i kukicama za uši za dodatnu udobnost i sigurnost.

04/03/2022 10:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments