Prijave za subvencije od 2. avgusta

27/07/2021 15:04

Prijave za subvencije od 2. avgusta

Od 02. avgusta počeće prijava za subvencije za boravak dece u privratnim vrtićima. Ova prijava je namenjena roditelji koji nisu uspeli da na konkursu upišu dete u vrtiće “Radosnog detinjstva”. Za subvenciju mogu da se prijave roditelji mališana uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu, preneo je Radio021.

možda vas zanima i: Zabranjeni strani programi, a uvedene pametne uniforme

Roditelji će zahteve moći da podnesu od 2. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu i to na pisarnici u Gradskoj kući. Prilog predaje zahteva neophodno je priložiti očitanu ličnu kartu, odnosno raseljeničku legitimaciju. Da konkurišu za sredstva imaju prava roditelji novoupisane dece, ali i roditelji od ranije upisane dece. Rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta 2021. godine.

pročitajte još i: Proširenje kapaciteta predškolskih ustanova

Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, a sami obrasci zahteva preuzimaju se u Gradskoj kući, OVDE ili u vrtiću koji dete već pohađa.

Inače, kako je pojašnjeno sa sajtu novosadskog medija, finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, ali mora da se priloži dokaz o uplati roditelja, na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac).

27/07/2021 15:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments