Održan prvi “Youth to Business Forum” u Srbiji

24/12/2014 14:18

Održan prvi “Youth to Business Forum” u Srbiji

“Youth to Business Forum” postoji već pet godina, a ove godine po prvi put održan je i u Srbiji, u četiri grada – Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Glavna tema na “Youth to Business Forum” – u u hotelu “Moskva” 11. i 12. decembra bila je pitnje – kako komuikacija povezuje današnju omladinu sa biznisom budučnosti, a odgovor su dali stručnjaci kroz diskusije, radionice u prikazivanjem veština komunikacije u različitim sferama poslovanja.

Kompanije koje su učestvovale na prvom “Youth to Business Forum” – u u Srbiji su: Delhaize Serbia, Devana Technologies, Societe Generale, NBG Leasing i Ernst&Young. Među predavačima koji će govoriti su: dr Zoran Milivojević, Boris Trivan, Veronika Tasić-Vušurović, Dragan Savić, Maša Mišić, Dušan Janković, Nemanja Jovanović i Nemanja Cerovac koji će kroz različita interaktivna predavanja predstaviti važnost angažovanja mladih u rešavanju globalnih problema, kao i problema u Srbiji.

Ono što su svi učenici mogli da nauče na “Youth to Business Forum” – u jeste kako da upravljaju vremenom, šta je efikasna komunikacija, kako rešavati konflikte, a mogli su i da savladaju veštine prezentacije, javnog nastupa, online and social marketing, a mogli su da nauče više i o timskom radu i uspešnoj komunikaciji…

Za dva dana, koliko je trajao forum u Beogradu, učestvovalo je više od 100 studenata sa fazličitih fakulteta. Oni su imali prilike da sa upoznaju sa radom velikih kompanija i stkli su nova znanja koja će im sigurno koristiti i koja će moći da primene u svom okruženju.

24/12/2014 14:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments