Instagram pomaže malim preduzećima

25/05/2020 16:12

Instagram pomaže malim preduzećima

Instagram je nedavno svojim korisnicma omogućio da preko objava u pričama podrže mala preduzeća. Upravo tako se zove nova opcija, preko koje možete označiti ljude čiji proizvodi vam se dopadaju. Ovo je još jedna od mera za ublažavanje ekonomskih posledica Korona virusa.

Pandemija još uvek traje i pogađa sve strukture. Trpe i veliki i mali biznisi i potrebna im je pomoć da preguraju krizu. Mali preduzetnici nemaju veliki broj kupaca ni klijenata, a najčešće potpuno sami finansiraju svoje poslove. Važno im je da se za njih čuje i da dopru do velikog broja ljudi, kako bi ostvarili zaradu. U jeku pandemije, popularna društvena mreža dala je svoj doprinos i podršku njihovom poslu.

Kada iskoristite ikonicu podrži mala preduzeća, nalozi koje ste označili dospevaju na zajedničku listu sa preporukama vaših pratilaca. Tako se razmenjuju informacije i ljudi imaju priliku da vide nešto što ih zanima, a do čega ranije možda nisu došli.

Ova novina izazvala je pozitivne reakcije i oduševljenje, kako kod preduzetnika, tako i kod njihovih pratilaca. Danima su priče na Instagramu bile prepune putokaza ka onlajn školama jezika, radionicama, kreativcima koji šiju, slikaju, prave, pišu… Svi oni su, takođe, pisali koliko im ova nova mogućnost znači i doprinosi njihovom radu.

Dok su brojne firme i prodavnice bile zatvorene, a proizvodnja zaustavljena, društvene mreže postale su veliki izlog za sve one koji nude svoje usluge i proizvode. Situacija se polako stabilizuje ali biće potrebno vreme da svi nadoknade svoje gubitke.

Onlajn poslovanje i trgovina pokazali su se kao najbolja alternativa i prilika za opstanak. Instagram je u svom saopštenju naveo da će težiti da novim opcijama i alatima, kako bi otkrili i podržali mala preduzeća.

Ako još uvek niste iskoristili ovu opciju, pravo je vreme da svojim poznanicima i prijateljima preporučite ljude čiji rad volite. Isto tako, pronaći ćete sigurno i neke nove naloge koji će vam postati jedni od omiljenih.

25/05/2020 16:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments