WIKICIV – baza znanja za organizacije civilnog društva

23/01/2015 10:55

WIKICIV – baza znanja za organizacije civilnog društva

WIKICIV je platforma koja predstavlja bazu korisnog znanja. Namenjena je svima koji su aktivno deluju u civilnom sektoru ili ih zanima omladinski aktivizam i razvoj organizacija civilnog društva.

Na platformi WIKICIV mogu se pronaći informacije kao što su – kako organizacije promovišu svoj rad i vrednost, kako da konrakiraju donatore ili kako da se organizacije međusobno povežu.

WIKICIV je podeljena na sedam oblasti. Pored teorijskog dela, na ovoj prlatformi nalaze se i korisni linkovi, priručnici, saveti i primeri dobre prakse.

Jedna od urednica WIKICIV-a je, pored Tanje Azanjac, Aleksandra Galonja, koja kaže da organizacije civilnog društva moraju same da unaprede svoj rad i razvijanje. Cilj WIKICIV platforme jeste da se svima, pre svega organizacijama civilnog društva, omogući da se informišu o aspektima organizacionog razvoja. wikiciv

Svi koji su zainteresovani mogu da pomognu razvoju WIKICIV-a tako što će je stalno dopunjavati novim sadržajem.

– Suština ove platforme jeste da njeni korisnici budu ujedno i njeni kreatori čime ćemo doći do kvalitetnijeg znanja i bolje baze – rekao je Đorđe Krivokapić iz SHARE fondacije koja je učestvovala u osmišljavanju i podizanju baze WIKICIV.

Zahvaljujući platformi WIKICIV organizacije će imati priliku da na lakši način dođu do saznanja koje im je potrebno kako bi se razvijale, moći će da prate nove trendove i primenjuju ih na pravi način. Svi koji se bave omladinskim aktivizmom, na ovoj bazi mogu početi sa informisanjem o razvoju civilnog sektora.

U okviru projekta “Civilno društvo za budućnost”, koji je trajao od 2012. do 2014. godine u Srbiji, a koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj, nastala je i platforma WIKICIV. Inistitut za održivezajednice i 17 partnerskih organizacija tražili su način da unaprede radi efikasnost organizacija, što je donelo dobre rezultate. Sva iskustva i stečenja znanja pretočena su u priručnike, primere dobre prakse, administrativne i finansijske dokumente, a koji predstavljaju sadržaj WIKICIV baze znanja.

23/01/2015 10:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments