Ispunjenje obećanja prosvetarima – do Nove godine

07/10/2015 16:18

Ispunjenje obećanja prosvetarima – do Nove godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekao je da će do kraja ove godine biti ispunjeno obećanje koje je dato prosvetarima kada su prestali sa štrajkom.

Prosvetni radnici su tražili da se poboljša njihov materijalni položaj, jer im je zbog odluke Vlade smanjena plata za 10 odsto.

Ministar Verbić je izjavio je da je pomoć prosvetarima moguća, ali da je prvo potreban način da se dođe do “ozbiljnog rešenja za plate”.

“Naravno da prosvetni radnici treba da dobiju pomoć, oko toga smo se davno saglasili, samo je pitanje tehničkog karaktera kako ćemo to uraditi. Siguran sam da ćemo ispuniti obaveze”, rekao je ministar Verbić .

Prema rečima ministra prosvete, prosvetni radnici su svoj deo posla, koji je vezan za platne razrede koji se rade za ceo javni sektor, do sada već uradili.

Procena ministra je da je sledeći korak ka rešenju i ka ispunjenju obećanja, posle napravljenog kataloga zanimanja, predloga platnih grupa, pravilnika o stručnom usavršavanju i napredovanju nastavnika, da se sve to uskladi sa ostalim sekotima koji se finansiraju iz istog – republičkog budžeta.

“To je veliki zadatak, jer nam je potrebno pravo, ozbiljno rešenje za plate, ne samo u prosveti, nego u svim delatnostima koje se finansiraju iz budžeta”, rekao je Verbić.

07/10/2015 16:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments