Po novom istraživanju električni automobili su manje pouzdani od benzinskih i dizel

04/03/2022 10:39

Po novom istraživanju električni automobili su manje pouzdani od benzinskih i dizel

Novo istraživanje sugeriše da je viši procenat vlasnika električnih automobila koji su prijavili probleme na svojim vozilima u prve četiri godine, kao i da elektromobili provode više vremena van stroja kada su u kvaru.

Samim tim, po anketi, moguće je da su novi električni automobili manje pouzdani od benzinskih i dizel pandana.

Potrošačka grupa Which?, utvrdila je da je 31 odsto vlasnika električnih automobila prijavilo problem sa svojim vozilima u prve četiri godine vlasništva, što je više u odnosu na vlasnike benzinskih (19 odsto) i dizel (29 odsto) automobila.

Istraživanje je takođe otkrilo da električna vozila koja su u kvaru više vremena provode van puta – pet dana u odnosu na tri (benzinci) i četiri (dizelaši).

Očigledno je da je nova anketa suprotstavljena opštem mišljenju da su električna vozila pouzdanija u poređenju s benzinskim i dizel pandanima, iz prostog razloga što imaju manje pokretnih delova.

Najčešće greške kod električnih automobila, sudeći po anketiranim vozačima, bili su problemi sa softverom, ne u vezi s motorom ili baterijom.

Anketa je takođe poakazala da su najpouzdaniji od svih, kada je reč o tipu pogona, bili hibridi, koji samostalno pune bateriju.

Električna vozila postaju sve popularnija, posebno otkada se krenulo s najavamo o zabrani prodaje novih automobila pogonjenih benzinskim i dizel motorima.

04/03/2022 10:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments