7 načina da zaštitite svoje slike od hakera

15/09/2014 11:34

7 načina da zaštitite svoje slike od hakera

Nakon što su hakeri nedavno došli do ličnih fotografija raznih svetskih zvezda, svi se plaše da bi to moglo i njima da se desi. Ovde možete da nađete savete kako da sprečite hakere da vam ukradu lične fotografije.

1. Šifra

Začudili biste se kada biste znali koliko ljudi koristi slabe šifre. Da biste imali što jaču šifru koju je skoro nemoguće provaliti, koristite velika i mala slova, kao i brojeve i znakove interpunkcije.

2. Zaključavajte telefon

Nikad ne znate ko bi mogao da dođe do vašeg telefona i da ukrade vaše lične informacije i fotografije. Upravo zbog toga treba da zaključavate telefon bar šifrom ili pin kodom da drugi ne bi mogli da mu pristupe.

3. Sumnjivi linkovi

Svako malo nam stižu mejlovi od čudnih kompanija koje tvrde da smo osvojili put na Havaje ili novi auto, iako nismo ni u čemu učestvovali. Kako god, ali ne bi trebalo da kliknete na link koji su vam poslali. Niste ništa osvojili…hakeri samo pokušavaju da vas pokradu!

4. Isključujte WiFi kada vam ne treba

Kad god možete, isključujte WiFi. Ponekad kada se povežemo na javni WiFi signal, možemo biti izloženi krađi podataka. Naposletku, nikad ne znate ko je još povezan na isti signal kao vi.

5. Nemojte čuvati šifre

Kada se ulogujete negde, vaš pregledač ili aplikacija će vas možda pitati da li želite da se vaša šifra sačuva za ubuduće. Naravno, to jeste korisno i zgodno, ali to će pristup vašem nalogu dati bilo kome ko sedne za taj računar. Zato bi trebalo svaki put da ukucavate šifru, umesto da je čuvate u pregledaču.

6. Ažurirajte softver

Svaki put kada je moguće, ažurirajte vaš softver. Mnoge kompanije s vremenom pronalaze greške u sistemu i pružaju mogućnost korisnicima da ga ažuriraju i poprave te greške instaliranjem nove verzije. Ukoliko ne ažurirate svoj softver, vaši podaci su mnogo ranjiviji.

7. Isključite iCloud

Izgleda da je iCloud bio servis preko koga su slike javnih ličnosti bile hakovane, iako kompanija “Apple” odbija da prizna propuste u bezbednosti. U svakom slučaju, najbolje bi bilo da isključite iCloud dok se stvari ne razjasne.

15/09/2014 11:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments