Kako pronaći idealnog pedijatra?

10/01/2018 12:31

Kako pronaći idealnog pedijatra?

Svaki roditelj želi ono najbolje za svoje dete, a pored same doktorske diplome, priznanja i preporuke, prilikom izbora idealnog pedijatra, savet je da se vodite i sledećim koracima.

Imate poverenja u izabranog lekara

Prilikom izbora lekara, bilo kada je u pitanju za vaše dete ili za vas, veoma je važno poverenje koje lekar budi u vama. Morate biti sigurni da će vam izabrani doktor uvek reći istinu i da će informacije biti sažete i jasne. Uz to, izabrani lekar treba da bude spreman da odgovara na sva vaša pitanja, savetuje vas i da ima strpljenja, naročito ukoliko ste prvi put roditelj i niste sigurni kada šta treba da uradite.

Pročitajte i… Kada je pravo vreme da se poseti oftamolog?

Uzvraća vaše pozive

Ponekad, odlazak kod lekara nije neophodan, a na jednostavno pitanje o na primer doziranju prepisanog leka ili načinu lečenja može biti odgovoreno putem telefona.

Istorija bolesti

Znate da je dobar pedijatar onaj kojije upoznat sa istorijom bolesti vašeg deteta. Tada možete biti sasvim sigurni da dete prima odgovarajući individualnu negu i da lekar zna ukoliko je njegov maleni pacijent osetljiv ili alergičan na određene medikamente.

Odnos deteta i lekara

Ovo je takođe veoma bitno prilikom izbora pedijatra. Ukoliko dete ne prihvati svog lekara i ne ostvari se dobar socijalni kontakt, svaki odlazak na pregled biće traumatičan kako za dete, tako i za vas i za pedijatra.

10/01/2018 12:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments