Svetlana Malinić u samom vrhu najboljih nastavnika na svetu

06/01/2015 11:44

Svetlana Malinić u samom vrhu najboljih nastavnika na svetu

Na prestižnom takmičenju za najboljeg nastavnika 21. veka u Hong Kongu direktorka Savremene gimnazije u Beogradu Svetlana Malinić osvojila je drugo mesto.

Ovo je prvi put da je nastavnik iz Srbije učestvovao u ovom velikom takmičenju u kojem se od 8.700 nastavnika iz celog sveta biraju najbolji.

nagrada

Nagrada za najbolje nastavnike 21. veka

Nagradu za najboljeg nastavnika svake godine dodeljuje Pearson, jedna od najcenjenijih i najvećih obrazovnih ustanova u svetu koja postavlja standarde u obrazovanju.

savremena-gimnazija

Svetlana Malinić je direktorka Savremene gimnazije u Beogradu

Među najboljim mogu biti samo nastavnici i škole koje su pokazale izvanrednost u upotrebi tehnologije koja je pomogla učenicima da lakše i kvalitetnije steknu predviđeno znanje.

Svoj naučni rad Svetlana Malinić je prikazala žiriju tako što ga je pretočila u video klip u kojem je otkrila da ju je rad i učenje sa ćerkom inspirisalo da kreira program koji joj je doneo ovu prestižnu nagradu.

Na godišnjoj konferenciji o učenju profesorki iz Srbije Svetlani Malinić uručena je nagrada za inovativan i originalan način na koji pristupa radu sa decom i na koji im prenosi znanje. Ona je svojim radom pružila učenicima da kreativnim razmišljanjem i savremenim metodama učenja savladaju gradivo.

Program koji je Svetlana Malinić kreirala u Savremenoj gimnaziji u Beogradu potpuno je inovativan i vrlo efikasan, jer je deci na taj način olakšano učenje koje je zahvaljujući programu još kvalitetnije.

06/01/2015 11:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments