Nema kraja konačnoj listi prosvetara

26/08/2015 10:24

Nema kraja konačnoj listi prosvetara

Iako se bliži početak još jedne školske godine, još uvek nisu gotove konačne liste prosvetara, odnosno liste tehnoloških viškova u prosveti.

Iako je datum za predavanje liste tehnoloških viškova prvobitno bio 26. avgust, sada je neizvesno do kada će biti predate ove liste.

Protiv ugovora na određeno

Unija sindikata prosvetnih radnika traži od Ministarstva prosvete da zabrani direktorima škola da zapošljavaju kadrove na određeno vreme. Oni smatraju da se time nepravedno dodeljuju radna mesta i da pojedini direktori na taj način ubacuju nove radnike u sistem.

S obzirom na to da je prema odredbi Ministarstva prosvete obavezno da se na radna mesta zapošljavaju samo oni koji se nalaze na listi tehnoloških viškova u prosveti, Sindikati smatraju da ugovorom na određeno direktori samo žele da “ubace” pojedine radnike na listu tehnoloških viškova.

Predsednik Aktiva direktora užičkih osnovnih škola, Vlade Živanović, kaže da se ove optužbe Unije sindikata prosvetnih radnika ne mogu odnositi na sve direktore, nego da bi trebalo konkretno dati ime i prezime direktora kako bi se time pozabavila inspekcija.

26/08/2015 10:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments