Upis u Savremenu gimnaziju samo za još 4 đaka

24/08/2021 10:06

Upis u Savremenu gimnaziju samo za još 4 đaka

Važne vesti za sve buduće srednjoškolce i njihove roditelje stižu iz Savremene gimnazije: u ovoj jedinstvenoj srednjoj školi, koja učenicima obezbeđuje potpuno drugačiji pristup učenju, najsavremeniju edukaciju i osposobljenost za najtraženija zanimanja 21. veka, ostala su još svega 4 slobodna mesta za upis u generaciju 2021/22.

Ako želite da i vaše dete postane deo najsavremenije Kembridž gimnazije, možete iskoristiti snižene cene upisa, pod uslovom da se prijavite pre nego što se preostala mesta popune.

Šta sve nudi Savremena gimnazija?

Savremena gimnazija je najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji. To znači da je savremena u svakom smislu – objedinjuje moderno okruženje, napredan plan i program, interaktivno učenje, nastavu na srpskom i engleskom, interdisciplinarnost i kreativnost, bogate vannastavne aktivnosti i poseban pristup potrebama svakog učenika.

Učenicima Savremene gimnazije omogućeno je i pohađanje Live stream nastave uz pomoć Distance Learning System-a za učenje na daljinu koji je dostupan 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Ovaj sistem bio je od posebne pomoći učenicima tokom vanrednog stanja. Gimnazijalci ne samo da su pratili celokupnu nastavu, baš kao da su u učionicama, već su i učestvovali u onlajn međunarodnim projektima i likovnim izložbama. To je, svakako, jedan od razloga zašto se pred upis nove školske godine za Savremenu traži mesto više.

Snižena cena školarina odnosi se na Nacionalni program, gde se nastava održava na srpskom jeziku, i Kombinovani program, u okviru koga učenici prate nastavu na srpskom i engleskom jeziku, a svoju prijavu za upis možete poslati i onlajn, preko sajta savremena-gimnazija.edu.rs.

Partnerstvo sa roditeljima i fokus na učenika

Jedna od osnovnih ideja Savremene gimnazije je da roditelji budu partneri profesorima u procesu obrazovanja i vaspitanja dece. Oni imaju stalan kontakt sa profesorima, psiholozima, pedagozima i upravom škole. Aktivno učestvuju, obavešteni su o svemu i zajedno sa profesorima donose odluke koje se tiču njihovog deteta.

Nastavu u ovakvoj školi, orijentisanoj na obrazovanje 21. veka, može da vodi samo profesor koji učenike inspiriše na kreativno mišljenje i savladavanje gradiva pomoću najsavremenijih metoda. Profesori su pedagozi sa višegodišnjim iskustvom i stručnošću, posebno obučeni da otkriju i prepoznaju talente svakog deteta, da ga inspirišu da ih neguje i razvija, i pomognu mu da ih iskoristi na najbolji način.

Drugačiji pristup nastavi podrazumeva rad u malim grupama, prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog učenika.

Krojena prema potrebama savremenih generacija

Pored toga što imaju formalnu nastavu koja je interaktivna i podrazumeva savremeno okruženje, u Savremenoj gimnaziji učenici zajedno razvijaju svoje talente kroz različite radionice, sekcije i kurseve veština, posećuju muzeje, koncerte ili gledaju predstave koje ih zanimaju i druže se na zabavnim ekskurzijama i izletima.

Uporedo s tim, poštuju se individualnost i potrebe svakog učenika. Na svakog pojedinca gleda se kao na jedinstvenu osobu koja bi kroz razvoj sopstvenih talenata i afiniteta trebalo da odraste u kompletnu, uspešnu i izgrađenu ličnost. Zato talentovanim učenicima koji nižu uspehe u sportu, nauci ili umetnosti Savremena gimnazija svake godine dodeljuje finansijske olakšice za školovanje kao nagradu za njihov rad i trud. A kroz formalno obrazovanje ona ih podstiče da se razviju u profesionalce kakvi žele da budu.

O posebnosti gimnazije najbolje govore zadovoljni učenici i roditelji

Roberta Višnjevac Savić, Stefanova mama, smatra da se u Savremenoj gimnaziji učenici kroz različite aktivnosti uče timskom radu, a to je danas neophodno svakoj kompaniji.

„Škola nam se dopala zbog toga što su učionice izuzetno dobro opremljene, deca u školi koriste moderne tehnologije, imaju svoj laptop, način učenja je jednostavan, zbog komunikacije sa nastavnicima i još mnogo drugih razloga. Mislim da je odnos sa profesorima od neprocenjive važnosti za obrazovanje jednog deteta, pogotovo u srednjoškolskom uzrastu, kada formira svoje mišljenje i ličnost. Taj osećaj sreće, osećaj da dete iz škole dođe zadovoljno i sa osmehom, neprocenjiv je. A ja to dobijam od svog deteta svaki dan.”

Maturantkinja Teodora Ćirković je u Savremenoj gimnaziji razvila svoje talente.

„Profesori u Savremenoj su divni, lepo predaju i stvarno mi je drago što sam išla u ovu školu i što mi je pružila mogućnost da otkrijem svoj talenat.”

Iskoristite poslednju šansu da ove godine upišete dete u najsavremeniju Kembridž gimnaziju u regionu – ostala su još samo 4 SLOBODNA MESTA za upis u generaciju 2021/22. Sve informacije o upisu i onlajn-prijavu možete pronaći na sajtu Savremene gimnazije

24/08/2021 10:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments