Sindikat obrazovanja Srbije se priključuje štrajku | Edukacija

Sindikat obrazovanja Srbije se priključuje štrajku

16/11/2016 13:46

Sindikat obrazovanja Srbije se priključuje štrajku

Protest upozorenja za četvrtak, 17. novembar najavili su Unija sindikata prosvetnih radnika i Sindikat radnika u prosveti, a sada se njima priključuje i Sindikat obrazovanja Srbije.

Štrajk upozorenja održava se povodom nezadovoljstva materijalnim stanjem prosvetnih radnika, kao i zbog neispunjenih obaveza koje država prema prosvetarima ima nakon potpisanog sporazuma.

Unija prosvetnih radnika Srbije najavila je da će organizovati štrajk putem skraćenja časova za 15 minuta, dok u školama koje pripadaju Sindikatu obrazovanja Srbije i Sindikatu radnika u prosveti Srbije neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni.

Sindikati bi danas trebalo da se sastanu sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem zbog potpisivanja posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u predškolskim ustanovama, što su sindikati tražili pre pola godine.

Za sada GSPRS “Nezavisnost” neće učestvovati u protestu ostalih sindikata obrazovanja, ali im je ostavljena mogućnost da se priključe na bilo koji način – skraćivanjem časova ili ne održavanjem prvog časa u obe smene.

Izvor: Danas

16/11/2016 13:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments