Osniva se nova visoka škola strukovnih studija

21/05/2021 16:25

Osniva se nova visoka škola strukovnih studija

Vlada Republike Srbije donela je odluku o osnivanju Visoke škole strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu. To je danas izjavio  ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, a prenelo je resorno ministarstvo. Ružić je dodao i da se ovom odlukom rešava pitanje formalnog obrazovanja pilota, kontrolora leta i inženjera održavanja vazduhoplova u okviru državnog sistema obrazovanja.

– Visoka škola strukovih studija vazduhoplovne akademije prve studente će primiti već od oktobra, a plan je da u naredne tri godine bude upisano 216 studenata na osnovnim i 144 na master studijama – izjavio je Ružić.

kako je rekao, uprkos dugoj tradiciji školovanja tih profila u Srbiji, oni nikada do sada nisu bili u sistemu državnog obrazovanja. Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu će, uz srednju Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu i Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, činiti Vazduhoplovni trening centar za srednje i visoko dualno obrazovanje. Taj centar će biti jedinstven u Evropi i objediniće obrazovanje i obuku kadrova za vazduhoplovstvo i avio-industriju – od pilota, kabinskog osoblja i aviomehaničara, do kontrolora leta, navodi se u saopštenju.

 

21/05/2021 16:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments