Izaberite najbolje za svoju karijeru: Master diploma ili međunarodno priznati sertifikat?

19/05/2020 15:17

Izaberite najbolje za svoju karijeru: Master diploma ili međunarodno priznati sertifikat?

Završili ste fakultet i imate osećaj da još uvek ne znate ništa konkretno i praktično da radite? Ili možda razmišljate u kom pravcu da nastavite svoje školovanje i specijalizujete svoje znanje kako biste dodatno napredovali u karijeri?

Master studije su donedavno bile najčešći izbor za ljude koji se nalaze u ovakvoj situaciji, ali su se stvari u poslednjih nekoliko godina značajno promenile.

Sve veći broj budućih i sadašnjih menadžera, preduzetnika i stručnjaka za različite oblasti poslovanja odlučuje se da svoje veštine unapredi tako što neće odabrati klasično formalno obrazovanje, već se odlučuje za školovanje nakon kojeg ima mogućnost da polaže za međunarodno priznate poslovne sertifikate koji su prečica do odlično plaćenih pozicija u uspešnim kompanijama kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Ako imate dilemu za koju varijantu da se odlučite, pročitajte tri glavna razloga koja daju prednost neformalnom obrazovanju u odnosu na formalno.

  1. Međunarodni sertifikat će vam pomoći da lakše dođete do posla i imate veću platu

Budući da su promene u savremenom biznisu gotovo svakodnevne, preduzeća zahtevaju da njihovi stručnjaci poseduju najaktuelnije veštine da bi garantovali da oni mogu uspešno da obavljaju svoj posao.

Kako upravo priznati poslovni sertifikati potvrđuju posedovanje relevantnih industrijskih znanja, poslodavci ih često više cene od formalne edukacije, koja se neretko odvija po nastavnim programima koji su neusklađeni sa današnjim potrebama tržišta.

Iako je većina karijera iz savremene oblasti poslovanja unosna i vodi brzom napretku, ukoliko posedujete odgovarajući poslovni sertifikat, možete ići napred čak i brže. Analize pokazuju da često možete obezbediti povećanje plate od 20% i više kada postanete sertifikovan stručnjak.

Ukratko, sertifikacija će vam sigurno pomoći da dobijete dobar posao, ali i da napredujete na poziciji na kojoj se nalazite.

  1. Poslovni sertifikat možete steći učenjem od kuće ili sa posla

Za razliku od formalnog obrazovanja, gde morate prisustvovati predavanjima i polagati ispite u tačno utvrđenim terminima, sertifikacioni obrazovni programi najčešće nude mogućnost učenja preko interneta, po tempu koji vama najviše odgovara i u terminima koje sami izaberete, a da pritom ne gubite na kvalitetu znanja koje biste dobili pohađanjem nastave u učionici.

Na platformama za online nastavu pronaći ćete sve što vam je potrebno za kvalitetnu edukaciju – od multimedijalnih materijala za učenje i interaktivnih testova za proveru znanja do live stream predavanja i raznih opcija za direktnu komunikaciju sa predavačima u realnom vremenu.

Dakle, ovakav vid školovanja možete da završavate iako ste zaposleni, uporedo sa poslom.

Jedan od najboljih primera ovakve škole u ovom delu Evrope je BusinessAcademy, koja je ovlašćena od Odeljenja za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu i drugih obrazovnih i poslovnih institucija da obučava polaznike po naprednim edukativnim programima i izdaje zvanične poslovne sertifikate, priznate u čitavom svetu.

Ova jedinstvena poslovna škola vam pruža mogućnost da za samo 12 meseci, učenjem u učionici ili online, steknete znanja i veštine najuspešnijih poslovnih ljudi, ali i da u zavisnosti od toga koji poslovni program izaberete na kraju polažete i za neke od najprestižnijih svetskih poslovnih sertifikata, kao što su Cambridge sertifikat, HRCI, IQN, CIM i još dosta drugih.

  1. Sertifikat će vam doneti napredak u karijeri čak i ako već imate master diplomu

Master studije traju godinu ili dve i tu se vaše školovanje završava, a to koliko ćete raditi na sebi dalje zavisi samo od vas.

Ako zaista želite poslovni uspeh i napredovanje, morate stalno da radite na sebi. Drugim rečima, morate da prihvatite koncept celoživotnog učenja. On podrazumeva spremnost pojedinca da nastavi sa procesom usvajanja znanja i kada je formalno obrazovanje završeno, a sticanje relevantnih sertifikata je najbolji dokaz da ste na to spremni.

BusinessAcademy je u tome otišla i korak dalje, jer nakon završetka nekog od programa možete u svakom trenutku da nastavite da unapređujete svoje znanje i veštine, kada god mislite da za time imate potrebe. nastavite da nadograđujete svoje znanje. Svaki put kada polaznici ove ustanove menjaju zanimanje i imaju potrebu da nadograde svoje kompetencije, na BusinessAcademy mogu da završe kurs iz oblasti u koju prelaze, steknu konkretna znanja koja su im potrebna i osposobe se da uspešno obavljaju novi posao. I sve to potpuno besplatno, neograničeni broj puta, do kraja života. I što je najbolje – za svaki dodatani kurs koji završe mogu dobiti sertifikat kao dokaz o novim znanjima i veštinama koje su stekli.

Napravite izbor koji će vam doneti siguran uspeh

Kako i formalno i neformalno obrazovanje imaju svoje prednosti, često zavisi samo od osobe, njenih obaveza i sklonosti koji tip obrazovanja će joj više koristiti.

Ipak, ako je vaša želja da usko specijalizujete svoja znanja i da steknete međunarodno priznatu potvrdu svojih veština, onda je škola kakva je BusinessAcademy logičan izbor za nastavak vašeg školovanja.

Posetite sajt www.biznis-akademija.com i saznajte kako da dobijete zvanična poslovna zvanja za visoko plaćene poslove.

19/05/2020 15:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments