Naučite novi jezik uz pametan telefon

28/10/2014 15:20

Naučite novi jezik uz pametan telefon

Danas je život gotovo nemoguć bez znanja nekog stranog jezika, a pogotovo engleskog. U nekim slučajevima smo gotovo primorani da koristimo engleski, a osim toga, srpski postaje pun anglicizama, pa ponekad slušajući mlade, možemo imati poteškoća da razumemo šta su hteli da kažu.

Ukoliko želite da naučite strani jezik, postoji jedno lako rešenje, koje je uz to i besplatno. Iskoristite svoj pametan telefon.

Naime, aplikacija Duolingo se javila kao alternativa za skupe kurseve i časove jezika – uz ovu aplikaciju možete da učite jezik kad vama to odgovara, a sve što je potrebno je da budete istrajni i uporni. Najbolje od svega je što je ona besplatna, i sve što vam je potrebno je internet konekcija i dobro znanje engleskog.

Od sredine ove godine, uz Duolingo aplikaciju možete da naučite španski, francuski, nemački, portugalski, italijanski i holandski, a za govornike ovih jezika moguće je učenje engleskog. Učenje jezika se zasniva na pisanju, diktatima, i izgovaranju reči, a na taj način se dobijaju osnovni podaci koji se kasnije testiraju. Sve je potkrepljeno slikama i opisima, a ukoliko negde zaglavite, možete da tražite pomoć.

Posle svakog testiranja, korisnik dobija određen broj poena. Na početku učenja jezika na raspolaganju imate 4 života, a svaka greška znači gubljenje života. Ukoliko ostanete bez života, morate tu lekciju da obnovite dok je ne savladate.

Iskustva su zaista odlična, i do sada ljudi imaju samo reči hvale za ovaj servis. Dostupan je za iOS i Android, a ukoliko želite, možete ga koristiti i preko vašeg pregledača na sajtu https://www.duolingo.com/.

Savetujemo vam da ga isprobate. Srećno sa učenjem!

28/10/2014 15:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments