Tabelarni prikaz takmičenja za Osnovne škole

04/05/2021 16:09

Tabelarni prikaz takmičenja za Osnovne škole

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavili su listu sa novim terminima održavanja takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za maj i jun 2021. godine. U priloženoj tabeli nisu navedena takmičenja koja su ranije održana ili su otkazana za ovu školsku godinu, kao ni datumi kada su održani pojedini nivoi takmičenja i smotri u prethodnom periodu, već samo oni koji su planirani za predstojeći period, tačnije do kraja tekuće školske godine.

Pošto je do kraja školske godine ostalo veoma malo termina raspoloživih za održavanje takmičenja, nije bilo moguće izbeći njihova preklapanja. Predloženo je organizatorima da u slučaju preklapanja termina kad je reč o predmetima iz iste nastavne oblasti, pokušaju da usklade vreme održavanja takmičenja tako što će jedno takmičenje biti održano u prepodnevnim, a drugo u popodnevnim časovima.

Zbog vanrednih okolnosti pandemije virusa KOVID19 i želje učenika da uprkos nepovoljnim okolnostima i u ovoj školskoj godini ipak učestvuju na takmičenjima i smotrama, ministarstvo smatra, da je razložno zatražiti od svih, kako od organizatora tako i od učesnika takmičenja i smotri, razumevanje za posebnost situacije u kojoj smo se svi našli.

Iz resornog ministarstva poručuju i da očekuju da organizatori takmičenja i smotri učine najviše što mogu u ovoj prilici, a da učesnici takmičenja i smotri poštuju uložene napore, opredele se za takmičenje u skladu sa svojim najvećim interesovanjem i za koje su najbolje pripremljeni, kao i da ne očekuju od organizatora da u navedenim okolnostima mogu ispuniti sve njihove želje i očekivanja.

Pregled termina takmičenja i smotri za učenike osnovnih škola OVDE

04/05/2021 16:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments