Završen test iz maternjeg jezika

23/06/2021 13:16

Završen test iz maternjeg jezika

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da nije dobilo informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura tokom današnjeg polaganja testa iz maternjeg jezika. Kako kažu, postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita, te ukoliko ih bude, javnost će biti obaveštena.

Osmaci su danas polagali prvi od tri testa, a u sklopu upisa u srednje škole. Izlaznost na ispit iz maternjeg jezika, prema pristiglim podacima iz školskih uprava je 98,55 odsto. Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i Uputstvo za ocenjivanje objavljeni su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja OVDE

Učenici, drugog dana završnog ispita, u četvrtak, 24. juna 2021. godine od 9 do 11 časova polažu test iz matematike, dok će u petak, 25. juna 2021. godine polagati kombinovani test. Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko PORTALA je od 26. juna do 3. jula 2021. godine, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi je 3. i 4. jula 2021. godine. Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula 2021. godine.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

 

23/06/2021 13:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments