Objavljeni podaci za upis u zrenjaninske škole

19/04/2021 13:55

Objavljeni podaci za upis u zrenjaninske škole

Budućim srednjoškolcima u zrenjaninskim srednjim školama na raspolaganju je 1.462 mesta. Najviše đaka ove godine moći će da se upiše u Zrenjaninsku gimnaziju i to njih ukupno 290, sa odeljenjem za informatičare. I ove godine u toj gimnaziji predviđeno je odeljenje za školovanje na mađarskom jeziku.

Prema podacima iz konkursa za upis u srednje škole, koje je objavilo Ministarstvo prosvete, u ekonomsko – trgovinska škola “Jovan Trajković” će na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima moći da upiše 210 učenika. Kako prenosi portal Zrenjaninski.com, na elektrotehničkim i građevinskim trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima u školi “Nikola Tesla” ima mesta za 240 učenika, a u Muzičkoj školi “Josif Marinković” za 32.

Medicinska škola predviđa upis za 150 učenika, od čega je 30 mesta predviđeno za odeljenje na mađarskom jeziku,  a u hemijsko – prehrambenoj i tekstilnoj školi “Uroš Predić” ima mesta za 180 učenika na smerovima od tri i četiri godine. U Srednjoj poljoprivrednoj školi na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima biće mesta za 120 učenika, dok Tehnička škola planira upis za 240. Inače, jedino Tehnička škola ima smerove sa dualnim sistemom obrazovanja.

Učenike upisuju i škole u Sečnju, Srpskoj Crnji i Novom Bečeju. Srednja škola “Vuk Karadžić” u Sečnju ima mesta za 90 učenika, koliko ima i Srednja škola “Đura Jakšić” u Srpskoj Crnji. U Novom Bečeju, na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima, ima 120 slobodnih mesta.

19/04/2021 13:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments