Uskoro se gasi jedna društvena mreža!

28/10/2016 20:45

Uskoro se gasi jedna društvena mreža!

U eri nastajanja i ekspanzije društvenih mreža, upravo jedna od njih, koja bi mogla da se smatra i pretečom mnogih danas veoma popularnih, biće ugašena.

U pitanju je livestream Vine koji je pre četiri godine kupljen od strane društvene mreže Twitter, koja je i dalje jedna od najčešće korišćenih drušvenih mreža.

Naime, Vine se može smatrati pretečom danas veoma popularnih društvenih mreža kao što je SnapChat koji je mreža sa najbržim porastom broja korisnika. Osim toga, princip po kom radi Vine je nešto što kao opcija postaje sve bitnije – čak i na društvenim mrežama kao što je Facebook ili Instagram.

S obzirom na to da je Vine prva platforma na kojoj je sadržaj koji se razmenjuje u obliku kratkih video zapisa – u trajanju od 6 sekundi – na tržištu ima veliku konkurenciju. Prvo je veliki udarac za Vine bio Instagram-ov potez da 2013. godine uvede opciju kratkih video zapisa u svoje opcije, da bi SnapChat kao društvena mreža koja u potpunosti funkcionište na ovaj način.

Pročitajte i: Nova opcija na Instagramu – kopija SnapChat-a?

Već narednih nekoliko nedelja mogu biti poslednje za Vine, iako je Twitter zvanično objavio da će sajt ostati online, a da će svi korisnici na vreme biti obavešteni o bilo kakvim promenama na sajtu ili aplikaciji. Ipak, mogućnost pravljenja videa od 6 sekundi, po čemu je bio poznat Vine – ugašena je već.

28/10/2016 20:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments