Naučnici uočili misteriozne signale u svemiru?

15/10/2018 11:23

Naučnici uočili misteriozne signale u svemiru?

Australijski istraživači uočili misteriozne signale u svemiru.

Koristeći radioteleskope, naučnici su otkrili snažne talase – radioeksplozije.

Misteriozne poruke

Prema navodima stručnjaka, signali su udvostručeni, a reč je o najbližoj i najsjajnijoj brzoj eksploziji, koja je ikada otkrivena.

Talasi su uočeni 2007. godine, a ovog puta, njihov broj je duplo veći.

Profesor sa Tehnološkog univerziteta Swiburne, Rajan Šanon, objašnjava da je zahvaljujući novoj tehnologiji uspešno dokazano da radioeksplozije dolaze s druge strane univerzuma, a ne iz našeg galaktičkog susedstva.

Zabeleženo je 20 brzih eksplozija, samo u jednoj godini, dvostruko više nego 2007. godine.

Brze radijske eksplozije su česta pojava, ali se smatraju jednom od najmisterioznijih u svemiru. Ova neverovatna energija putuje milijardama godina, a ekvivalentna je količini koju Sunce proizvede za osamdeset godina. Ona traju svega nekoliko trenutaka i stižu iz još uvek, nepoznatog izvora. Zbog toga je veoma teško uhvatiti ih.

Kada je reč o nastanku i emitovanju, Harvardski naučnici smatraju da bi moglo da se radi o curenju iz ogromnih odašiljača sa svemirskih brodova. Međutim, pojedini stručnjaci veruju da je reč o porukama koje emituju inteligentna bića.

U brojnim teorijama, ističu se i teorije istraživača koje navode da je verovatno reč o slučajevima crne rupe ili čak sudaru gustih zvezda.

15/10/2018 11:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments