Phone Alive: Ekološko punjenje telefona – u pokretu!

21/02/2017 13:45

Phone Alive: Ekološko punjenje telefona – u pokretu!

Baterije na pametnim telefonima se prazne nešto brže nego na ranijim modelima telefona, upravo zato što imaju više opcija i funkcija koje koristimo, a koje troše energiju.

Mnogi stručnjaci su zbog toga na više načina pokušavali da dođu do rešenja za ovaj problem, ali ključno je bilo pronaći način da se baterija telefona napuni – kada nismo u blizini utičnice.

Iako već postoje različite prenosive baterije kojima se može dopuniti baterija mobilnih telefona – sada na tržište dolazi unapređena, odnosno – jednostavnija i najviše ekološki usmerena verzija rešenja ovog problema.

Ekološko punjenje baterija

Na ideju da napravi novo rešenje za punjenje baterija došao je bitanski biznismen, koji zapravo iskoristio sjajnu ideju svoje dece.

Naime, Rasel Vitlok je pokrenuo proizvodnju “Phone Alive” – baterije za jednokratnu upotrebu koja se nalazi unutar papirnog omotača koji može da se reciklira.

Dizajn ove baterije prilagođen je na primer za upotrebu i prodaju u barovima i na festivalima – gde u blizini nema utičnica za klasične punjače za baterije telefona. Osim toga, ove baterije bi mogle biti veoma korisne u trenucima kada ste u pokretu i kada jednostavno nema prostora za dodatne stvari.

Phone Alive baterija

“Phone Alive” omogućava da se baterija napuni i za 40 odsto za samo 45 minuta. Nakon što se iskoristi – papirna kesa u kojoj se napazi “Phone Alive” se može jednostavno reciklirati bilo gde, dok je ptredviđeno da se baterija vrati na mesto gde je kupljena, kako bi i ona bila reciklirana.

Ukoliko kompanije koje su se zaintresovale za ovaj proizvod pomognu proizvodnju, jedna “Phone Alive” baterija bi mogla da košta oko 7,5 evra.

 

21/02/2017 13:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments