Unapređivanje Bluetooth tehnologije

25/01/2016 12:05

Unapređivanje Bluetooth tehnologije

Bluetooth tehnologija se koristi svakodnevno, ali ne može se reći da je previše napredovala u poslednje vreme, ali to će se promeniti!

Bluetoothe Special Interest Group (SIG) za cilj ima da promeni i unapredi Bluetooth tehnologiju kako bi se sve njene mogućnosti iskoristile na najbolji način.

Ono što će se prvo realizovati svakako je – veći doseg Bluetooth-a, a najavljuje se čak i četiri puta veći. Osim toga – poradiće se i na brzini prenosa podataka, što je veoma važno.

Već sada postoje uređaji koji podržavaju Bluetooth Smart tehnologiju, zahvaljujući kojoj bi se uskoro mogle očekivati sve nove mogućnosti koje je SIG najavio.

Nova tehnologija Bluetooth-a ne bi trebalo da koristi više energije nego što je to do sada činila, čak iako će u velikoj meri biti unapređena.

SIG radi na tome da se Bluetooth u potpunosti modernizuje, pa se tako najavljuje i opcija umrežavanja više uređaja, što će biti omogućeno u sklopu “mesh” mreže.

Ovo znači da će postojati način da se bluetooth signal prenosi sa jednog uređaja na drugi – čime će se “premostiti” razdaljina koja možda prevazilazi domet mreže.

25/01/2016 12:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments