Novine na YT i Telegramu

03/08/2021 14:28

Novine na YT i Telegramu

Nekoliko nedelja traje testiranje na YouTube plan koji bi omogućio pratiocima da sadržaje gledaju bez reklama. Kompanija je plasirala  pretplatničku ideju te bi se u budućnosti videi mogli pratiti bez oglasa, ali i bez mogućnosti da se sadržaju preuzmu van mreže.

Novi paket Premium Lite prvo je plasiran u Holandiji, Finskoj i Švedskoj. Inače, ideja da se videi gledaju bez reklama, košta košta 6,99 evra (8,32 dolara) mesečno, dok je redovna cena 11,99 evra (14,26 dolara). YouTube je potvrdio za The Verge da testira ponudu u Belgiji, Danskoj, Luksemburgu i Norveškoj sa lokalnim ekvivalentnim cenama. Kada se upored, Netflix Basic košta 7,99 evra (9,50 dolara) u nekoliko od tih regiona.

Ranije je YouTube najavljivao podsticaje za plaćanja korisnicima, a koji su uključivali i Google Stadia i funkciju automatskog preuzimanja. Međutim, nakon rebrendiranja, poznavaoci tvrde, da sada možda neće namamiti pratioce koji već plaćaju za Spotify ili Apple Music.

Novine donosi i Telegram. i ova kompanija je završila sa promenama, te je sada nakon obimnog ažuriranja za video pozive i deljenje video zapisa, jedno od glavnih unapređenje je grupni video poziv za 1.000 gledalaca.

Trenutno broj učesnika u video pozivu je do 30, ali će se taj broj povećavati, odnosno ograničenje, sve dok se svi ljudi na Zemlji ne pridruže jednom grupnom pozivu. To je objavljenu u jednom kompanijskom postu u kojem se još dodaje i da će nakon toga “oni proslavljati jodlujući”.

Uz ove izmene, moguće je slati i video zapise veće rezolucije i reprodukovati ih na celom ekranu. Kako je objašnjeno, dodirivanjem video zapisa u proširenom režimu ga pauzira i u tom trenutku korisnici mogu da premotaju unapred ili unazad, a obični zapisi mogu da se gledaju brzinom od 0,5 ili 2x brže.

Kompanija najavljuje i da će biti moguće da se zvuk sa uređaja reprodukuje i tokom snimanja video poruka, a to će značiti da korisnik može da peva uz omiljene numere ili da odgovara bez pauziranja podcasta. Telegram je uveo “objave sa vremenskom odrednicom” pa je moguće da se u poruci kopira objava i podeli određeni trenutak u drugom chatu.

– Poruke u bilo kojem chatu mogu se postaviti tako da se brišu nakon 1 dana ili 1 sedmice – a sada i 1 mesec – navodi se još u saopštenju Telegrama i dodaje da su dodali i opciju za oporavak lozinke koja se ne oslanja na nalog e -pošte.

03/08/2021 14:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments