Da li biste živeli u staklenoj kući?

28/11/2014 14:37

Da li biste živeli u staklenoj kući?

Da li bi tajna za zdraviji život mogla da bude življenje u providnoj kući? Upravo to tvrdi jedna kompanija, i kaže da život u staklenim kućama može da poboljša naše celokupno blagostanje.

Naravno da bi i lokacija kuće imala uticaja na to, pa ne bi bilo isto živeti u centru grada ili na selu u prirodi.

Kompanija tvrdi da ukoliko smo izloženi sunčevoj svetlosti svakodnevno, naš cirkadijalni ritam koji reguliše brojne procese i usklađuje dnevne i noćne funkcije organa radio bi bolje i naša tela bi bolje kontrolisala svoje procese.

Tim arhitekata i naučnika koristio je najnapredniju tehnologiju da osmisli “The Photon Space”, kuću napravljenu u potpunosti od stakla.

Ilustracija arhitekata, pogled iz dnevne sobe.

Ilustracija arhitekata, pogled iz dnevne sobe.

Prema projektu, zidovi kuće imaju više slojeva, izdržljivi su, potpuno su prozirni, što znači da prirodna svetlost slobodno ulazi unutra. Oni su napravljeni tako da filtriraju svetlost, i odbijaju 99,9% UV svetlosti i 85% zvuka. Osim toga, zahvaljujući nanotehnologiji uz pomoć pametnih telefona kuća može da se zamrači, a ugrađen je i sistem grejanja i hlađenja.

Trenutno se traži finansijska podrška za realizaciju ovog projekta.

Kuća bi zauzimala površinu od 450 kvadratnih metara, a njena vrednost se procenjuje na 330.000 dolara ukoliko nije nameštena, dok se luksuzna verzija procenjuje na 410.000 dolara.

28/11/2014 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments