Mesto u mozgu u kom se krije zlo!

02/02/2017 10:59

Mesto u mozgu u kom se krije zlo!

Koliko god da je nauka napredovala, ljudski mozak je još uvek velika misterija i neistraženo polje koje intrigira mnoge stručnjake.

Međutim, nemački neurolog Gerhard Rot je uspeo da locira deo mozga koji je, prema njegovom mišljenju, zadužen za zlo, odnosno iz kog vreba zlo i koji čini ljude zlim.

Naime, u srednjem delu mozga smešten je tzv. sloj odgovoran za zlo, odnosno za zlo ponašanje osoba, a na rengenskim snimcima ovaj “sloj zla” pojavljuje se kao tamna masa.

mozak foto

Doktor Rot je do ove zanimljive teorije došao nakon što je uradio istraživanje o nemačkim kriminalcima. Učesnici eksperimenta su gledali kratke filmove u kojima su prikazivane brutalne i nasilne scene dok su im stručnjaci merili moždane talase. Tako je istraživanje pokazalo da odabrani kriminalci nemaju empatiju ili neke slične emocije kada vide scene nasilja.

Upravo je deo mozga koji je odgovoran za saosećanje i tugu kod ispitanika ostao miran i tu se ništa nije dešavalo, a rengenski snimci mozga okorelih kriminalaca pokazuju, prema mišljenju doktora Rota, određenu manu u donjem delu čeonog režnja – što ide u prilog njegovoj teroriji.

02/02/2017 10:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments