Blokiranje mejlova u dva klika

25/12/2015 10:48

Blokiranje mejlova u dva klika

Svakodnevno smo zatrpani različitim nepotrebnim mejlovima koje dobijamo najčešće automatski i tako zatrpavamo možda veoma bitne poruke.

Međutim, više nismo u obavezi da trpimo ovakvo nagomilavanje neželjenih mejlova, a sve što treba da uradimo jeste da aktiviramo jednu opciju.

Korisnici Google-ove pošte imaju opciju koja će im biti veoma korisna ukoliko su svakodnevno pretrpani različitom poštom koja im samo smeta, a stiže uvek sa jedne, već dobro poznate, adrese.

Gmail je omogućio svojim korisnicima da jednostavno – na vrhu otvorene poruke – kliknu umesto na odgovori/prosledi i slično – na opciju block. Na ovaj način, samo u dva klika, onemogućićete pošaljioca te poruke da vas ubuduće zatrpava svojim mejlovima koji vam inače nisu potrebni ili jednostavno ne želite da ih primate.

Pre nego što je uveo opciju block, Gmail je svojim korisnicima ponudio mogućnost filtriranja pošte, čime je neželjena pošta završavala u drugom folderu, a ne u inbox-u sa ostalom poštom.

Oni koji Google-ovu poštu koriste preko računara ovu opciju već mogu da upotrebljavaju, dok će Android korisnici ipak morati malo da sačekaju.

Kada blokirate nekog pošiljaoca, uvek postoji mogućnost da ga odblokirate, kada vam opet bude potrebna pošta koja vam stiže sa te adrese.

Osim opcije block, na Gmail-u se pojavila i opcija Unsubscribe, koja omogućava da korisnici prekinu pretplatu bez pretraživanja sadržaja mail-a, nego samo uz par klikova na vrh poruke.

25/12/2015 10:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments