Ovo na Facebook-u ne otvarajte ni slučajno!

23/11/2016 16:26

Ovo na Facebook-u ne otvarajte ni slučajno!

Društvenom mrežom Facebook kruže različiti virusi koji su “maskirani” u linkove koje bi svaki korisnik otvorio – i upao u zamku.

Upravo zato je važno da pripazite kako svoj profil, a samim tim i svoje podatke ne biste doveli u opasnost i izložili hakerima koji upravo to imaju za cilj.

Ukoliko vidite da je neko od vaših prijatelja na ovoj društvenoj mreži podelio link sa nazivom poput “Ovo je palikacija koja otkriva ko vam gleda profil” – to ni slučajno nemojte otvoriti! Hakeri su na ovaj način prikrili svoj pakleni plan – da na neovlašćen način pristupe vašem uređaju preko kog posećujete ovu društvenu mrežu.

Iako ova prevara postoji koliko i društvena mreža Facebook – još uvek ima ljudi koji će pristati da kliknu na ovaj link. Naravno, iz kompanije Facebook su nekoliko puta demantovali da postoje ovakve opcije – koje bi prekršile privatnost korisnika.

Ko god klikne na ovaj link primamljivog naslova – ne samo da neće videti ko mu posećuje profil, već će izložiti svoj profil opasnosti da bude ukraden, odnosno preuzet od strane hakera koji bi mogli na različite načine da zloupotrebe podatke koje mogu naći.

Ako ste ipak kliknuli na neki od sumnjivih linkova koji vode na neke sumnjive stranice izvan Facebook-a jedan od najboljih i najlakših načina da ipak sačuvate svoj nalog jeste da što pre promenite lozinku za logovanje.

23/11/2016 16:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments