Vikipedija: Takmičenje u pisanju članaka

01/09/2016 11:18

Vikipedija: Takmičenje u pisanju članaka

Vikimedija Srbije na Vikipediji na srpskom jeziku organizuje takmičenje u pisanju novih i dopunjavanju već postojećih članaka iz oblasti književnosti.

Takmičenje traje od 1. do 30. septembra, a svi takmičari koji žele da učestvuju imaju slobodu prilikom izbora teme članaka o kojima će pisati. Tema može biti neki poznati književnici, dela, književni stilovi i slično.

Pravila takmičenja

Svi članci koji učestvuju na takmičenju moraju biti napisani u skladu sa politikama i smernicama Vikipedije, što znači da moraju biti napisani u enciklopedijskom stilu i da izvori informacija budu navedeni. Neće biti priznati članci prebačeni sa hrvatske, bošnjačke ili srpskohrvatske Vikipedije ili napisani botovima.

Takmičari će tokom trajanja takmičenja ili nakon završetka priložiti spisak članaka koje su napisali, a koje će članovi žirija pročitati i oceniti od 0 do 2. Nakon bodovanja, ocena će biti pomnožena sa brojem bajtova novog ili dopunjenog članka.

S obzirom na to da se korisnički doprinos u bajtovima razlikuje ukoliko je članak pisan ćiriličnim, odnosno latiničnim pismom – žiri će uzeti u obzir ovu činjenicu, pa će u rezultatima biti prikazani doprinosi u bajtovima kao da su svi članci pisani ćirilicom.

Žiri takmičenja

Žiri će činiti tri Vikipedijanca koji su odabrani od strane Vikimedije Srbije, a koji ne mogu da učestvuju u takmičenju. Na osnovu ocena tekstova koje takmičari budu slali, žiri će doneti odluku o pobedniku ili pobednici.

Prijave su otvorene sve vreme trajanja takmičenja – od 1. do 30. septmebra 2016. godine.

Na takmičenju mogu učestvovati svi registrovani korisnici i korisnice, a za prva tri mesta obezbeđene su nagrade.

Više informacija o takmičenju, pitanja u vezi sa odabirnom teme, referencama i slično, mogu se dobiti slanjem mejla na adresu [email protected].

01/09/2016 11:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments