Konkurs za fotografe, grafičke i prostorne dizajnere

08/07/2015 16:31

Konkurs za fotografe, grafičke i prostorne dizajnere

Konkurs iz tri oblasti – dizajna plakata, prostornog dizajna i fotografije, raspisan je u okviru sedme po redu međunarodne PDP konferencije, koja se održava od 3. do 6. septembra u Novom Sadu.

Konkurs je otvoren do 20. jula, u sve tri kategorije.

Na ovogodišnjoj konferenciji tema će biti stvaralaštvo kojim dominiraju ideja i koncept, a najbolji radovi sa konkursa biće izloženi.

Publika će imati priliku i da prisustvuje predavanjima gde će predavači predstaviti svoje projekte koji su uspešno izvedeni sa minimalnim budžetom ili bez budžeta uopšte.

Tema konkursa je slobodna, a izazov sa kojim će se suočiti učesnici konkursa za dizajn plakata je štampa radova na Rifografu A3 formata, uz korišćenje samo tri boje – crvene, plave i crne.

PDP konferencija je raspisala konkurs iz oblasti prostornog dizajna u saradnji sa Centrom za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju “SCEN”. Tema radova koji se šalju na ovaj konkurs je idejno rešenje uređenja prostora KC Fabrike u Novom Sadu za potrebe PDP konferencije. Cilj je da se ponudi rešenje za uređenje prostora koje će identifikovati publiku sa sadržajem i da se organizuje programski sadržaj PDP konferencije u prostor SKC Fabrike.

Foto konkurs je organizovan u saradnji sa kolektivom ULICE, a ovaj konkurs je podeljen u dve kategorije – pojedinačna fotografija i serija fotografija na temu “ULICE”. Na ovaj način će fotografi imati priliku da kroz fotografiju prokažu šta sve za njih predstavlja ulica.

Više informacija o konkursu nalazi se ovde.

PDP (Print, Design, Photography) je međunarodna konferencija na kojoj se održava serija predavanja renomiranih autora i stručnjaka iz različitih kreativnih oblasti. Ove godine program će biti realizovan u prostoru Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti.

Ulaz na PDP konferenciju je besplatan.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

08/07/2015 16:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments