Poznate ličnosti koje će vas motivisati da nikada ne odustanete

13/10/2017 11:03

Poznate ličnosti koje će vas motivisati da nikada ne odustanete

Uprkos slavi, novcu i uspehu, neke poznate ličnosti nisu oduvek imale lak život. U nastavku, pročitajte neke od njihovih priča, koje će vas sigurno motivisati i inspirisati.

Dž.K. Rouling

Tokom 1994. godine, ova spisateljica jedva je sklapala kraj s krajem. Sveže razvedena samohrana majka jedva da je imala dovoljno novca da nahrani svoje dete. U to vreme, pisala je prvu Hari Poter knjigu. Nije imala novca za kompjuter niti za fotokopiranje, pa je svaku stranicu i kopiju ukucavala na pisaćoj mašini. Više od deset puta, njen rukopis je odbijen, dok konačno Bulmsburi, mala londonska izdavačka kuća, nije objavila Harija Potera. Ostatak je istorija…

Stiven King

Ovaj pisac živeo je u kamp-prikolici, nije imao novca, a pored pisanja, radio je i nekoliko poslova u isto vreme. Njegova porodica je bila toliko siromašna, da je pozajmljivala odeću. Tokom svog pisanja, i on je, kao i Roulingova, bio odbijan. Tačnije, 60 puta. Konačno, prvi spis prodao je menadžeru Dabldej izdavačke kuće. Na osnovu njegovih knjiga, kasnije, snimani su i filmovi, poput horora “To“, a Stiven je danas jedan od najbogatijih pisaca na planeti.

Džim Keri

Holivudski glumac je sa 14 godina doživeo bankrot svoje porodice, pa su živeli u kombiju, ispred kuće rođaka. Sa samo 10 godina, radio je osmočasovnu smenu u fabrici, a sa 16 napustio je srednju školu i preselio se u Los Anđeles. Svake noći, zamišljao je kako je uspešan, a sam sebi napisao je ček od 10 miliona dolara, a datum je stavio praznik Dan zahvalnosti 1995. godine. Nekoliko dana pred taj Dan zahvalnosti, Džim je dobio ulogu u film “Glupan i tupan” s kojim se probio u Holivudu. Ček je čuvao i nosio sa sobom, sve do očeve smrti.

Sara Džesika Parker

Poznata glumica rođena je u siromašnoj porodici u Ohaju, pa je od malena morala da radi kao pevačica i plesačica, ne bi li zaradila novac. Sve vreme, majka ju je podržavala u tome što se interesovala za umetnost. Kada je imala 11 godina, otišla je na audiciju za Brodvej predstavu u Njujorku. Kasnije, dobila je ulogu u seriji “Seks i grad”.

Opra Vinfri

Dok je odrastala, ova voditeljka i humanitarac, bila je žrtva zloostavljanja, a prvo dete rodila je sa 14 godina, koje je, nažalost, preminulo nakon dve nedelje. Ipak, Opra je bila odlučna u tome da nastavi školovanje. Od lokalnih televizijskih kanala, Opra je danas stigla do ogromne popularnosti, bogatstva i uspeha.

 

Pročitajte još i: Izreke i citati o motivaciji

13/10/2017 11:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments