Ove magične reči promeniće vaš život

06/08/2019 14:08

Ove magične reči promeniće vaš život

Stara izreka kaže da “lepa reč i gvozdena vrata otvara”. Neke reči mogu da prekinu odnose za sva vremena, neke da ojačaju postojeće veze, da nam pomognu da napredujemo.

Psiholozi kažu da postoji nekoliko reči, odnosno rečenica, koje treba da koristimo svakodnevno i koje mogu da nam promene život. Saznajte koje su to rečenice u pitanju.

Reči koje menjaju život

  1. Neću“. Ova reč je veoma važna prilikom motivacije. Na primer, kada držimo dijetu, umesto da kažemo “ne jedem slatkiše”, recite “neću” slatkiše. Tako ćete mozgu poslati signal da vam oni nisu neophodni, a ne da su zabranjeni.
  2. Umesto da kažete “moram”, recite sebi “mogu“. Tako ćete svaku negativnu stavku pretvoriti u pozitivnu. Govorićete sebi da nešto možete da uradite, a ne da MORATE.
  3. Žao mi je” je rečenica koju veoma teško izgovaramo, jer smo svesni njene težine. Koristite je češće i priznajte kada ste pogrešili.
  4. Ne zaboravite i na reč “hvala” koja se danas sve ređe koristi.
  5. Takođe, smete ponekad da kažete i “ne” i da odbijete nekoga, kada vam nije dan ili nemate vremena. Stavite sebe na prvo  mesto ponekad.

 

06/08/2019 14:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments